Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
Vele hemels boven de zevende, Griet op de Beeck

Vele hemels boven de zevende

Griet op de Beeck - Meer boeken van deze auteur

januari 2013 256 pagina's meer info

Paperback

  • Niet op voorraad

Samenvatting: Vele hemels boven de zevende (zoals op de achterkaft)

Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. Deze schrijfster is gekomen om te blijven. Griet Op de Beeck (1973) was tien jaar lang dramaturg in het theater. Daarna ging ze schrijven voor humo en voor De Morgen. Met dit overweldigende debuut verovert ze meteen een mooie plek in het literaire landschap. 'Een hartverwarmende, niet te missen nieuwe stem uit België.' tom lanoye 'Een boek over ons gestuntel en onze pogingen om niet alleen te zijn: zo superieur geschreven, zo teder en kwetsbaar en bijwijlen ook zo geestig dat je hart ervan breekt en opspringt tegelijk.' peter verhelst 'In een overrompelende stijl wekt Griet Op de Beeck haar personages tot leven tot in de donkerste diepten van hun ziel. Toch kun je alleen maar van hen houden. Omdat je hen kent. Omdat je hen bent. U weet niet wat u gemist hebt voor zij begon te schrijven.' rik torfs

Beoordelingen

14-12-2013

Ik vind dit echt een prachtig debuut.
De schrijfster is uitermate taalvaardig en bovendien zeer creatief en trefzeker bij het beschrijven van situaties en dan nog in dat prachtige Vlaams. Zo beschrijft ze ook haar personages, waardoor er een herkenbaar, maar vooral ook haarscherp beeld ontstaat van de 5 leden van een familie die net als iedereen -en elk op hun eigen manier- zo goed mogelijk proberen om te gaan met de dagelijkse (harde) werkelijkheid.
Het is even wennen wie nu wie is (advies: maak even een klein stamboompje), maar daarna leest het heerlijk weg. En voor degene die het nog niet was opgevallen wordt bij het lezen een ding wel heel helder: Wil je een goed leven hebben dan is er werk aan de winkel en voor die klus kun je de hulp van anderen heel goed gebruiken.
Een heerlijk boek!

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
Griet op de Beeck
Uitgever
Prometheus, Uitgeverij
ISBN
9789044622805
ISBN10
9044622803
Bindwijze
Paperback
Productsoort
boek
Categorie
Nederlandse literatuur
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
januari 2013
Aantal pagina's
256
Formaat
213 x 136 x 24 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: Vele hemels boven de zevende