Cody Paperback

Cody
 
Nieuw

Samenvatting

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft...Meer Cody Lees meer

Product Informatie

Auteur

Bernice Berkleef

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044354904

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2018

Pagina's

272

Formaat

211 x 136 x 26 mm

Samenvatting

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft...Meer Cody Lees meer

Paperback
272 pagina's
€ 15 00
eBook € 5,99

Bekijk alles van Bernice Berkleef
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?


Product Informatie

Auteur

Bernice Berkleef

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044354904

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2018

Pagina's

272

Formaat

211 x 136 x 26 mm

Beoordelingen

‘Cody’- Bernice Berkleef5 / 5

Van begin tot eind een waardige thriller!

k kreeg dankzij de #Hebbanbuzz van Hebban.nl de kans om ‘Cody’, het thrillerdebuut van Bernice Berkleef, als ongecorrigeerd leesexemplaar te ontvangen en heb ik mij aardig laten verrassen. Dit boek is verkrijgbaar vanaf 12 juli 2018 en wordt uitgegeven door The House of Books. Veel dank aan deze uitgeverij om dit ongecorrigeerd exemplaar ter beschikking te stellen!

Verhaal
“Zijn bed is leeg. ‘Crèche, schiet het door mijn hoofd en ik glimlach, tot het een seconde later tot me doordringt dat het geen crèche-dag is.”

Op een morgen wordt Jelka later dan normaal wakker en vindt ze haar zoontje Cody niet terug in zijn bedje. Paniek slaat toe als haar man Oscar onbereikbaar is en de creche bevestigd dat Cody niet aanwezig is.
Als ze plots bezoek krijgt van de politie met de melding dat haar zoontje door haar man is binnengebracht op het politiekantoor slaat de paniek toe. Over het onderzoek mogen ze niets kwijt, Jelka blijft verslagen achter. Haar zoontje kwijt, haar man opgepakt, geen idee wat er gebeurd is en geen contact met Oscar mogelijk.
Hoe langer Jelka niets mag weten over de loop van het onderzoek, hoe ondraaglijker de onwetendheid wordt!

Jelka kan rekenen op veel steun in haar omgeving, onder andere van haar vrienden Kees en Marianne, haar ouders, haar collega’s en vriendin Lisette.
Als een collega van Oscar met een nieuw feit op de proppen komt, blijkt Oscar misschien toch niet de betrouwbare man te zijn op wie ze zo verliefd was geworden.
Ook haar vader, Simon, laat zich niet onberoerd over oscar, en is Lisette wel echt een goede vriendin?
En dan is er nog Nadine… Wat heeft zij hier allemaal mee te maken?

“Als ik al aarzelde, het niet eens was met de rigoureuze manier waarop zij dingen aanpakte, kon ze verschrikkelijk dwingend zijn. Dan kon ik geen nee tegen haar zeggen. Als zij eenmaal iets bedacht had moest het gebeuren, dan nam ze alles over.”

Conclusie
‘Cody’ is een zeer waardig thrillerdebuut! Het hele boek lang dacht ik een waargebeurd verhaal te lezen, maar na enige opzoeking blijkt dit een spinsel uit het schrijversbrein van Bernice Berkleef te zijn.
Het boek speelt zich af over zes dagen. Met korte, duidelijk aangegeven hoofdstukken en een zeer vlotte schrijfstijl is dit een boek dat je niet zomaar kan neerleggen. De herinneringen die beschreven worden geven een goed inzicht in de evolutie en de persoonlijkheid van de personages.
Vriendschap, liefde, emotie, psychologie, lust en spanning, dit verhaal heeft het allemaal en zal zeker nazinderen!
Een beklemmend boek waarin je de rusteloosheid en wanhoop van de ouders voelt in elke vezel van je lichaam!


5 / 5

Niet geschikt voor jonge moeders....

Het boek begint met een proloog. De begrafenis van een baby Cody, maar waar zijn zijn ouders?
De hoofdpersoon in het boek, Jelka, komt in een nachtmerrie terecht als ze wakker wordt en haar babyzoontje is verdwenen. Al snel staat de politie aan haar deur met de melding dat haar zoontje dood is en haar partner Oscar opgepakt is.
Het boek wordt verteld vanuit meerdere personen, zodat er steeds een ander licht op de zaak geworpen wordt. Het ene moment denk je: die heeft het gedaan, maar een paar bladzijdes verder vermoed je weer dat iemand anders de dader is. Je wordt als lezer herhaaldelijk op het verkeerde been gezet. Ik vond de term pageturner altijd lichtelijk overdreven, maar dit boek valt toch echt wel in die categorie.
Meeslepend, aangrijpend, onverwacht, spannend en verrassend.
Dit boek bevat alle ingrediënten die een goede thriller wat mij betreft nodig heeft. Een aanrader voor iedere thrillerliefhebber, met uitzondering van zwangere vrouwen of moeders met baby’s ;-)
De schrijfster heeft het boek geschreven terwijl ze zwanger was en kwam op het idee na de vele berichten in de krant dat het regelmatig gebeurd dat ouders hun kind vergeten uit de auto te halen op een warme zomerdag. De nachtmerrie van iedere ouder.


4 / 5

Geweldig debuut

“Het overrompelt me; Oscar die zegt dat hij me gaat drogeren. Het gevoel dat ik bezig ben bewusteloos te raken. Mijn doodsangst.”

Als dierenarts Jelka op een ochtend veel te laat wakker wordt, ontdekt ze dat haar 2,5 maand oude zoontje Cody niet in zijn bedje ligt. Ze komt terecht in een rollercoaster van ellende, emoties en verbijstering.
Haar echtgenoot, thoraxchirurg Oscar, is aangehouden en in de cel gezet omdat hij verdacht wordt van het ombrengen van Cody. Cody is gevonden in zijn Maxi Cosi, achter in de auto van Oscar; hij is door oververhitting om het leven gekomen. Was het moord of toch een ongeluk?
Of is er misschien meer aan de hand? We is/zijn verantwoordelijk voor de dood van de baby?

Cody is het debuut van freelance journaliste Bernice Berkleef.
Het verhaal wordt, verspreid over 6 dagen, vanuit diverse personen verteld; Jelka, Oscar, Lena (de moeder van Jelka) en Nadine (door fragmenten uit haar dagboek) .
Het vele terugblikken, zorgen dat de personages meer diepgang krijgen en storen nergens.
Het is een erg goed boek, leest als een trein en is moeilijk weg te leggen.
Door de onderhuidse spanning, wil je blijven lezen.
Ik had totaal geen idee hoe de vork in de steel zat. Als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen, en er diverse twists hebben plaatsgevonden, blijf je na de laatste bladzijde verbijsterd achter. Ik moest het even laten bezinken.
Persoonlijk vind ik het geschreven in de stijl van Loes den Hollander. Dat is een compliment want ik ben fan van Loes.
In de sport wordt gezegd dat kampioen worden moeilijk is, maar kampioen blijven nog moeilijker is. Ik denk dat dit hier ook geldt. Omdat dit een ontzettend goed debuut is, ben ik benieuwd of Bernice Berkleef haar, eventuele, volgende boek ook zo goed schrijft. Ik kijk er in ieder geval nu al naar uit.
Spanning: 8
Plot: 9
Leesplezier: 9
Schrijfstijl: 9
Originaliteit: 9
Psychologie: 8
Gemiddelde beoordeling: 8,6
Ik geef het boek 4,5 *Ik mocht dit boek lezen voor Hebban Buzz.
#hebbanbuzz
@thehouseofbooks


5 / 5

Een tragische geschiedenis

Het verhaal begint met de proloog, waarin een begrafenis wordt gehouden voor een baby: Cody van twee en halve maand oud. Het opvallende is dat de ouders er niet bij aanwezig zijn. Waar zijn de ouders en waarom zijn ze niet aanwezig?
Deze vraag is het begin van het verhaal van baby Cody, en zijn ouders Oscar en Jelka van Bremen.

Het verhaal wordt door meerdere personen verteld, de ouders, de moeder van Jelka: Lena en en door een dagboek, leren we Nadine kennen.
Via terugkijken leren we de ouders van Cody kennen, hun jeugd en de reden waarom ze niet aanwezig zijn bij de begrafenis.

Heel goed leer je de personen in dit boek kennen je leest over hun gevoelens en emoties, hun motieven en uitvluchten, ze gaan voor je leven in de zes dagen die in het boek beschreven worden.

Jelka en Oscar, een jong stel, beiden gestudeerd, Oscar is thoraxchirurg en Jelka dierenarts, na een paar jaar wordt Oscar overvallen door de vraag: “Is dit nu alles?” Komt er nu niets meer? Hij heeft zich na het overlijden van zijn vader ingezet om zo snel mogelijk zijn vader op te volgen als chirurg, is daarna getrouwd en wat nu? Nooit heeft hij de wereld door getrokken, nooit is hij uit de band gesprongen en nu zit hij vast in een huwelijk en zijn baan, van beiden houdt hij maar er is toch wel meer voor een man van veertig? Hij voelt zich depressief en eenzaam in zijn midlife crisis

Jelka snapt er niets van, zij is tevreden omdat het leven haar nu zekerheid geeft iets wat zij in haar jeugd heeft moeten ontberen.
De dagboekfragmenten geven de lezer antwoord op de vragen, die Jelka heeft over het gedrag van Oscar.

De geboorte van Cody lijkt een omslag te zijn in de relatie en de toestand van Oscar maar...is dat zo? De climax van dit verhaal is tragisch en onverwacht. En geeft antwoord op de vraag: “Waarom zijn de ouders niet aanwezig op de begrafenis van hun geliefde zoontje Cody?”


3 / 5

Prima debuut

Jelka wordt ’s morgens verward wakker, het is veel later dan normaal dus ze haast zich uit bed om haar zoontje Cody te gaan verzorgen. Maar Cody ligt niet in zijn bedje. Zou haar man Oscar Cody toch meegenomen hebben? Normaal gesproken gaat Cody op die dag niet naar de crèche maar blijft ie lekker bij Jelka. Jelka probeert Oscar te bereiken maar krijgt geen gehoor, hij blijkt ook niet op zijn werk te zijn en Cody niet op de crèche
Wanneer na een paar uurtjes de politie voor de deur staat, wordt Jelka’s ergste nachtmerrie waarheid: Cody is dood. Blijkbaar heeft Oscar Cody meegenomen maar is hij Cody vergeten af te zetten op de crèche. Cody is in de auto overleden aan oververhitting. Oscar is voor ondervraging op het politiebureau, hij kan namelijk niet vertellen waar hij de afgelopen uren is geweest.
Jelka staat er niet alleen voor, haar ouders zijn er vrijwel meteen voor haar evenals vrienden en collega’s. Maar Jelka kan niemand om zich heen verdragen, alleen bij Lisette, haar beste vriendin sinds haar jeugd, kan ze zichzelf zijn. Lisette had haar, aan het begin van de relatie met Oscar, al voor hem gewaarschuwd. Ook haar vader heeft de politie verteld dat hij Oscar geen goede echtgenoot vond voor zijn dochter.
In eerste instantie twijfelt Jelka niet aan Oscar, Oscar is een goede echtgenoot en een lieve vader maar er blijft iets spoken in haar gedachten. Heeft ze nou gedroomd, dat Oscar haar wilde drogeren in de nacht voor de verdwijning van Cody of heeft ze dat werkelijk gehoord? En dan komt een collega van Oscar haar ook nog vertellen dat Oscar een verhouding met een jongere vrouw heeft.
Jelka kan het allemaal niet meer aan, langzaam wordt het haar duidelijk dat haar huwelijk niet zo goed was als ze dacht. Zou Oscar dan toch? Of zijn nieuwe vriendin?
De auteur houdt je lang in spanning, de ontknoping is verrassend!

Mijn mening: Cody is een verrassend boek. Het gaat over Jelka en Oscar die al vele jaren bij elkaar zijn en hun geluk bekroond zagen met de geboorte van Cody. Al lezend kom je erachter dat het huwelijksgeluk van Jelka en Oscar maar zeer relatief was. Oscar bijvoorbeeld had in de afgelopen jaren een behoorlijke depressie, net veertig geworden en niet goed wetend wat hij met zijn leven wilde. Een jonge vriendin, Nadine, heeft hem uit zijn lethargie gehaald, seks met haar was toch van een heel andere orde dan seks met zijn rustige, lieve en vooral onderdanige Jelka. Maar als Jelka zwanger wordt, kiest hij toch voor Jelka.
De auteur bouwt het verhaal goed op. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersonen: Jelka, Oscar, Nadine (uit haar dagboek) en Lena, de moeder van Jelka. Hun verhalen lopen zeer uiteen, maar uiteindelijk komen de verhaallijnen bij elkaar en wordt de ontknoping onafwendbaar maar ook logisch. Een prima boek dat je aan het nadenken zet. Geen pageturner, niet echt spannend maar wel een mooi plot. Voor mij drie sterren, een goed boek.


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Cody
Cody
Bernice Berkleef
Paperback  272 paginas
1500