Cody Paperback

Cody
 

Samenvatting

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft...Meer Cody Lees meer

Product Informatie

Auteur

Bernice Berkleef

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044354904

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2018

Pagina's

272

Formaat

211 x 135 x 25 mm

Samenvatting

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft...Meer Cody Lees meer

Paperback
272 pagina's
€ 15 00
eBook € 9,99

Bekijk alles van Bernice Berkleef
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?


Product Informatie

Auteur

Bernice Berkleef

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044354904

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2018

Pagina's

272

Formaat

211 x 135 x 25 mm

Beoordelingen

‘Cody’- Bernice Berkleef4 / 5

4,5/5* Een mustread!

Jelka wordt later wakker dan op andere dagen. Ze heeft Cody die nu tweeënhalve maand oud is, helemaal niet gehoord en denkt meteen het ergste. Ze hoort vaak over wiegendood. Snel gaat ze naar zijn kamertje, maar ze schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody in hoort te liggen leeg is. Eerst denkt ze nog dat haar partner Oscar hun zoontje naar de crèche heeft gebracht. Maar het is geen crèchedag vandaag! Wat is er toch aan de hand?
Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze bezoek krijgt van de politie en van hen hoort dat Oscar zich op die bloedhete dag op het bureau gemeld heeft met in de Maxi-Cosi hun overleden zoontje Cody. Maar over de toedracht mogen ze haar niks vertellen en ze mag absoluut geen contact met Oscar hebben. In deze situatie probeert Jelka antwoorden te vinden.

In Cody wisselen heden en verleden elkaar af in de verhaallijnen van Jelka, Oscar en Lena, zij is de oma van Cody. Deze verhaallijnen worden onderbroken door dagboekaantekeningen van Nadine. Het leest hierdoor lekker vlot en het boek wegleggen wordt moeilijk, want je blijft enorm benieuwd!

De personages zijn goed beschreven, de plot is zeker geloofwaardig en de dialogen lezen lekker.
Wanneer ik na een aantal keren op het verkeerde been te zijn gezet door de auteur, op een punt bent aanbeland waarop ik dacht zeker te weten hoe het verhaal zich verder zou gaan ontwikkelen werd ik getrakteerd op een ongelooflijk sterk einde dat ik totaal niet hebt kunnen zien aankomen!

Dit is een mustread!
Lees ook mijn blog: https://graaggelezen.blogspot.com/2018/09/cody-bernice-berkleef.html


5 / 5

aanrader

ik heb het boek met genoegen gelezen. het plot is onverwacht.


3 / 5

Een treurige familiedrama als thriller.

Cody is het thrillerdebuut van Bernice Berkleef. Na het schrijven van o.a. mythische YA, Flame en kinderboek voor de leeftijd 4 tot 6 jaar (We gaan op berenjacht), maakt Bernice de overstap naar een thriller en zeker niet op een onaardige manier.

In Cody volg je vooral Jelka en Oscar, de ouders van Cody. Jelka wordt op een morgen wakker en ontdekt al snel dat er iets niet klopt. Niet veel later merkt ze dat Cody er niet is. Oscar is ondertussen druk aan het werk en doet een schokkende ontdekking als hij bij zijn auto komt. In de maxi cosi ligt het levenloze lichaam van zijn zoon!

Door het boek heen verspringt het verhaal in de tijd en tussen hoofdpersonen. Deze worden per hoofdstuk duidelijk aangeduid. Je leest het verhaal hierdoor steeds vanuit een ander perspectief en je leert alle personages redelijk goed kennen. Boven ieder hoofdstuk staat vermeld wie zijn verhaallijn je op dat moment gaat volgen, Jelka, Oscar, Nadine of Lena.

Het zijn veel fijne korte hoofdstukken, waardoor ik dit boek echt als een vakantie aanrader mee wil geven. Persoonlijk vind ik het op vakantie heerlijk om een boek te hebben die makkelijk weg leest en dat doet Cody zeker. Het is vlot en snel geschreven, met geen moeilijke of lange literaire zinnen. Wel moet ik zeggen dat de stem van de ik persoon onder alle karakters hetzelfde aanvoelt. Het is dat je weet om wie het draait door de hoofdstuk aanduiding, anders zou je dit best over het hoofd kunnen zien. Dat vind ik persoonlijk wel een groot min punt aan dit boek. Als je ervoor kiest om duidelijk meerdere belangrijke personages te hebben binnen een verhaal, geef ze dan ook duidelijk allemaal een eigen stem en karakter.

De thematiek van dit boek is heftig. Vanuit dat punt zou je misschien weer niet denken dat het een vakantieboek is. Familiedrama's zijn geen geintje, je kind verliezen is de grootste nachtmerrie voor iedere ouder. Toch zit er meer achter. Alle karakters hebben een dubbele agenda, een eigen doel en eigen motieven. Je leert hoe iemand beschadigd kan raken en iets ontwikkelt als zelfverdediging of gevecht tegen de eenzaamheid, net hoe je het bekijkt.

Het boek speelt zich af in een paar dagen en in het verleden door flashbacks. Dit is iets waar je wel echt van moet houden. Gelukkig is het in dit geval licht geschreven, waardoor het makkelijk te volgen blijft. Sympathie heb ik echter geen moment gevoeld, voor geen een van de karakters, wat ook best wel een bijzondere gewaarwording is.


5 / 5

Van begin tot eind een waardige thriller!

k kreeg dankzij de #Hebbanbuzz van Hebban.nl de kans om ‘Cody’, het thrillerdebuut van Bernice Berkleef, als ongecorrigeerd leesexemplaar te ontvangen en heb ik mij aardig laten verrassen. Dit boek is verkrijgbaar vanaf 12 juli 2018 en wordt uitgegeven door The House of Books. Veel dank aan deze uitgeverij om dit ongecorrigeerd exemplaar ter beschikking te stellen!

Verhaal
“Zijn bed is leeg. ‘Crèche, schiet het door mijn hoofd en ik glimlach, tot het een seconde later tot me doordringt dat het geen crèche-dag is.”

Op een morgen wordt Jelka later dan normaal wakker en vindt ze haar zoontje Cody niet terug in zijn bedje. Paniek slaat toe als haar man Oscar onbereikbaar is en de creche bevestigd dat Cody niet aanwezig is.
Als ze plots bezoek krijgt van de politie met de melding dat haar zoontje door haar man is binnengebracht op het politiekantoor slaat de paniek toe. Over het onderzoek mogen ze niets kwijt, Jelka blijft verslagen achter. Haar zoontje kwijt, haar man opgepakt, geen idee wat er gebeurd is en geen contact met Oscar mogelijk.
Hoe langer Jelka niets mag weten over de loop van het onderzoek, hoe ondraaglijker de onwetendheid wordt!

Jelka kan rekenen op veel steun in haar omgeving, onder andere van haar vrienden Kees en Marianne, haar ouders, haar collega’s en vriendin Lisette.
Als een collega van Oscar met een nieuw feit op de proppen komt, blijkt Oscar misschien toch niet de betrouwbare man te zijn op wie ze zo verliefd was geworden.
Ook haar vader, Simon, laat zich niet onberoerd over oscar, en is Lisette wel echt een goede vriendin?
En dan is er nog Nadine… Wat heeft zij hier allemaal mee te maken?

“Als ik al aarzelde, het niet eens was met de rigoureuze manier waarop zij dingen aanpakte, kon ze verschrikkelijk dwingend zijn. Dan kon ik geen nee tegen haar zeggen. Als zij eenmaal iets bedacht had moest het gebeuren, dan nam ze alles over.”

Conclusie
‘Cody’ is een zeer waardig thrillerdebuut! Het hele boek lang dacht ik een waargebeurd verhaal te lezen, maar na enige opzoeking blijkt dit een spinsel uit het schrijversbrein van Bernice Berkleef te zijn.
Het boek speelt zich af over zes dagen. Met korte, duidelijk aangegeven hoofdstukken en een zeer vlotte schrijfstijl is dit een boek dat je niet zomaar kan neerleggen. De herinneringen die beschreven worden geven een goed inzicht in de evolutie en de persoonlijkheid van de personages.
Vriendschap, liefde, emotie, psychologie, lust en spanning, dit verhaal heeft het allemaal en zal zeker nazinderen!
Een beklemmend boek waarin je de rusteloosheid en wanhoop van de ouders voelt in elke vezel van je lichaam!


5 / 5

Niet geschikt voor jonge moeders....

Het boek begint met een proloog. De begrafenis van een baby Cody, maar waar zijn zijn ouders?
De hoofdpersoon in het boek, Jelka, komt in een nachtmerrie terecht als ze wakker wordt en haar babyzoontje is verdwenen. Al snel staat de politie aan haar deur met de melding dat haar zoontje dood is en haar partner Oscar opgepakt is.
Het boek wordt verteld vanuit meerdere personen, zodat er steeds een ander licht op de zaak geworpen wordt. Het ene moment denk je: die heeft het gedaan, maar een paar bladzijdes verder vermoed je weer dat iemand anders de dader is. Je wordt als lezer herhaaldelijk op het verkeerde been gezet. Ik vond de term pageturner altijd lichtelijk overdreven, maar dit boek valt toch echt wel in die categorie.
Meeslepend, aangrijpend, onverwacht, spannend en verrassend.
Dit boek bevat alle ingrediënten die een goede thriller wat mij betreft nodig heeft. Een aanrader voor iedere thrillerliefhebber, met uitzondering van zwangere vrouwen of moeders met baby’s ;-)
De schrijfster heeft het boek geschreven terwijl ze zwanger was en kwam op het idee na de vele berichten in de krant dat het regelmatig gebeurd dat ouders hun kind vergeten uit de auto te halen op een warme zomerdag. De nachtmerrie van iedere ouder.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Cody
Cody
Bernice Berkleef
Paperback  272 paginas
1500