De chirurg Paperback

De chirurg
 

Samenvatting

's Nachts dringt De Chirurg de slaapkamers van nietsvermoedende vrouwen binnen en gaat hij met precisie te werk. De enige hoop voor de politie om hem te ontmaskeren is Catherine Cordell, zelf slachtoffer van een bijna identieke...Meer De chirurg Lees meer

Product Informatie

Auteur

Tess Gerritsen

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044353501

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Monografieen Privaatrecht

Categorie

Thriller , Voordelig geprijsde boeken voor 7,50 per stuk

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2017

Pagina's

336

Formaat

228 x 150 x 26 mm

Samenvatting

's Nachts dringt De Chirurg de slaapkamers van nietsvermoedende vrouwen binnen en gaat hij met precisie te werk. De enige hoop voor de politie om hem te ontmaskeren is Catherine Cordell, zelf slachtoffer van een bijna identieke...Meer De chirurg Lees meer

Paperback
336 pagina's
€ 7 50
eBook € 6,99

Bekijk alles van Tess Gerritsen

  Ontvang een e-mail wanneer het product weer beschikbaar is

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  's Nachts dringt De Chirurg de slaapkamers van nietsvermoedende vrouwen binnen en gaat hij met precisie te werk. De enige hoop voor de politie om hem te ontmaskeren is Catherine Cordell, zelf slachtoffer van een bijna identieke misdaad. Catherines wereld stort echter in als deze moordenaar de details van haar beproeving blijkt te kennen. De enige die zij vertrouwt is Jane Rizzoli, die alles in het werk stelt om Catherine te beschermen en de meedogenloze jager te ontmaskeren.


  Product Informatie

  Auteur

  Tess Gerritsen

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  The House of Books

  ISBN

  9789044353501

  Productsoort

  Boek

  Reeksnaam

  Monografieen Privaatrecht

  Categorie

  Thriller , Voordelig geprijsde boeken voor 7,50 per stuk

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  september 2017

  Pagina's

  336

  Formaat

  228 x 150 x 26 mm

  Beoordelingen

  ‘De chirurg’- Tess Gerritsen  4 / 5

  Rizzoli maakt een veelbelovende start

  Van de boeken van bestsellerauteur Tess Gerritsen zijn wereldwijd meer dan dertig miljoen exemplaren verkocht en in meer dan veertig talen vertaald. Haar eerste medische thriller Hartslag, de inspiratie hiervoor kreeg ze van een ex-politieagent, was in 1996 al meteen een groot succes en sindsdien heeft ze zich alleen maar toegelegd op het schrijven van dergelijke medische thrillers. De chirurg, dat in 2002 in het Nederlands vertaald werd, is het eerste uit de zeer succesvolle Rizzoli & Isles-serie. Een televisieserie ging in 2010 in première en wordt nog steeds uitgezonden.

  In de Amerikaanse stad Boston wordt het lichaam van een vrouw gevonden. In haar huis is ze aan het bed vastgebonden en haar baarmoeder blijkt verwijderd te zijn. Al snel merkt de politie dat de moord overeenkomsten vertoont met een aantal moorden die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. De enige overlevende, Catherine Cordell, heeft de dader destijds echter doodgeschoten. Daarom tast de politie vooralsnog in het duister. Er worden meer vergelijkbare moorden gepleegd en deze dader, die inmiddels De chirurg wordt genoemd, blijkt details over Catherine te weten die nooit in de openbaarheid zijn gekomen. De rechercheurs Thomas Moore en Jane Rizzoli doen er alles aan om de moordenaar te vinden en te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

  Het verhaal begint met een veelbelovende proloog die nieuwsgierig maakt, maar ook het ergste al doet vermoeden. Deze proloog wordt verteld vanuit het perspectief van de dader en is, in tegenstelling tot het eigenlijke verhaal, geschreven in de ik-vorm. Door deze opzet, maar ook omdat het verhaal van de dader cursief gedrukt is, bestaat er geen enkele onduidelijkheid door wiens ogen gekeken moet worden. Gerritsen slaagt er hierdoor in om de lezer vanaf het begin te boeien. Dit wordt versterkt doordat de spannende momenten per hoofdstuk toenemen. Daarover hoeft sowieso niet geklaagd te worden, want zelfs een spoedoperatie wordt dusdanig beschreven dat de spanning hiervan zienderogen toeneemt.

  In een vlot geschreven stijl loodst de auteur de lezer in een aanvankelijk rustig, maar soms ook wel verhoogd tempo door het boek heen. Omdat het een medische thriller is, komen er vanzelfsprekend medische termen in voor. Aan het eind van het boek is een pagina besteed aan de uitleg van een aantal van deze termen, hoewel dat dus niet voor alle vakterminologie geldt. Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk. Het verhaal is zonder de betekenis van de medische termen te kennen bijzonder goed te volgen en te begrijpen.

  De chirurg is het eerste uit, zo is inmiddels gebleken, een serie met rechercheur Rizzoli. Haar personage wordt voldoende uitgewerkt om al een goede indruk van haar te kunnen krijgen. Toch valt het op dat haar partner Thomas Moore het belangrijkst lijkt en misschien ook wel is. Over hem kom je meer dan genoeg te weten om je een duidelijk beeld van hem te kunnen vormen. De uitwerking van deze twee personages, maar in feite ook dat van Catherine Cordell, is dus ruimschoots voldoende.

  Ondanks dat het boek een groot aantal verrassende wendingen kent, is het af en toe ook wel wat clichématig. Dit geldt in het bijzonder voor het karakter van Rizzoli. Er zijn meer rechercheurs die een dergelijk gedrag vertonen. In de vervolgboeken uit de serie zal haar personage zonder meer verder uitgewerkt worden en zal het misschien wat minder standaard worden. Dat is alleen maar goed, want daardoor zal ze uitgroeien tot een rechercheur met een eigen gezicht. Deze kleine kanttekening doet echter niets af aan het eindoordeel van De chirurg. Want die is zonder meer positief. Gerritsen heeft namelijk een erg goede start gemaakt met een veelbelovende rechercheur.


  4 / 5

  Op het puntje van je stoel..

  Zoals ik hou van de boeken van Karin Slaughter, hou ik ook van de boeken van Tess Gerritsen. De Chirurg is het eerste deel in de serie van Rizzoli & Isles (waarvan de tv-serie ook een van mijn favorieten is) en deze kocht ik op het Boekenfestijn. De dag dat ik ‘m kocht, was ook de dag dat ik begon met lezen. Een dag later had ik ‘m uit. En dat zegt echt wel wat. Ik lees als een trein, maar kan alleen een boek in een dag uitlezen als het me boeit of als ie spannend genoeg is.

  Nou op een gegeven moment zat ik serieus bijna op het puntje van mijn stoel. Pas bij een van de laatste hoofdstukken viel het kwartje dat dit boek ook als aflevering (of in ieder geval als referentie) van de serie is geweest. Maar dat maakte me dus niets uit, ik herkende het niet uit de tv-serie en ik was nog steeds verrast over wie de dader was. Het boek is gruwelijk in de details (zoals je ook in de quote kunt lezen) en daar moet je van houden. Ik hou ervan en het is ook de reden waarom ik zoveel horrorfilms kijk. Wat mij betreft kunnen de details niet gruwelijk genoeg zijn (nou ja, soms zit ik ook wel met rillingen over mijn rug hoor) en Tess Gerritsen is net als Karin Slaughter een meester in dit soort details.

  De Chirurg boeide me vanaf de eerste pagina en ondanks dat het misschien niet zo’n recent boek is (het is uit 2002), maakt dat voor het verhaal weinig uit. Het is nog even spannend (en misschien zelfs spannender) en laat je echt niet los. Ik ging nog even lezen voor het slapen gaan, maar moest echt stoppen omdat mijn ogen dichtvielen. Anders had ik wel verder gelezen. Geniaal opgezet en door sommige hoofdstukken uit het oogpunt van de moordenaar te laten plaatsvinden, wordt de spanningsboog constant hoog gehouden.

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  De chirurg
  De chirurg
  Tess Gerritsen
  Paperback  336 paginas
  750