De nachtroos Paperback

De nachtroos
 

Samenvatting

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elf jarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige,...Meer De nachtroos Lees meer

Product Informatie

Auteur

Lucinda Riley

Taal

Nederlands

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

ISBN

9789401609937

Productsoort

Boek

Categorie

Literatuur en roman top 10 , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2018

Pagina's

592

Formaat

215 x 49 x 49 mm

Vertaler

Willemien Werkman

Samenvatting

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elf jarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige,...Meer De nachtroos Lees meer

Paperback
592 pagina's
€ 20 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Lucinda Riley
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist de elf jarige Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken... Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.


Product Informatie

Auteur

Lucinda Riley

Taal

Nederlands

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

ISBN

9789401609937

Productsoort

Boek

Categorie

Literatuur en roman top 10 , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2018

Pagina's

592

Formaat

215 x 49 x 49 mm

Vertaler

Willemien Werkman

Beoordelingen

‘De nachtroos’- Lucinda Riley5 / 5

Romantiek en geschiedenis in een spannend jasje

Ik zou een heel jubelstuk kunnen schrijven (en dat zal ik zo ook zeker doen), maar zij die al eens een boek van de schrijfster hebben gelezen weten voldoende als ik zeg dat ‘De nachtroos’ een onvervalste Riley is. Lucinda Riley, bekend geworden van de serie over de zeven zussen, is ster in het samenvoegen van heden en verleden, het adembenemend vertellen van een liefdesverhaal en het beschrijven van een onbekend stuk geschiedenis.

Ditmaal neemt Riley ons mee naar India en Engeland. In het begin van de twintigste eeuw, vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, ontmoeten wij Anahita. Als dochter van een wijze genezeres ziet Anni veel. Ze komt bij een grote verscheidenheid aan gezinnen thuis en zo ook bij de rijke familie van Indira. Ze worden dikke vriendinnen en groeien samen op. Wanneer het noodlot toeslaat, neemt de familie van Indira de zorg voor Anahita op zich. Samen vertrekken de meisjes naar Engeland om te studeren, maar de verschillen tussen de opgroeiende vriendinnen worden daar steeds groter.
In het heden draaien we mee op een filmset. Actrice Rebecca Bradley heeft een belangrijke rol in een film dat zich afspeelt op het Engelse landgoed Astbury Hall. De huishoudster van het landgoed neemt gelijk de zorg voor Rebecca op zich en ook de ietwat vreemde landeigenaar zoekt steeds vaker toenadering. Als de Indiase Ari naar het landgoed komt om zijn familiegeschiedenis te ontrafelen, komen Rebecca en Ari steeds dichter bij de duistere geheimen van Astbury Hall.

Rileys schrijfstijl is filmisch en soepel. Zonder langdradig te zijn weet Lucinda Riley details van zowel setting als personages uitvoerig te bespreken. Ze neemt ons mee naar het warme klimaat van Jaipur en laat ons meegenieten van de schitterende paleizen, de rijkdom van welgestelde families en laat ons de gebruiken van de Indiërs zien.

“De inwoners van Jaipur waren zelf ook kleurrijk: de mannen droegen kleurige tulbanden – geel, magenta, robijnrood. Ik keek soms omlaag naar hen vanaf een van de hoge terrassen die uitkeken over de stad en bedacht dan dat ze me herinnerden aan honderden felgekleurde mieren die zonder ophouden aan het werk waren.”

Maar ook het koude Engeland en de verschillen tussen de vriendinnen weet Riley feilloos te omschrijven. Geen moment twijfel je als lezer aan de door haar beschreven gebeurtenissen, de geschiedenis en de verschillende rangen en standen die sterk aanwezig zijn in India en Engeland. De lezers van Lucinda’s boeken weten dat haar verhalen niet alleen vol zitten met geschiedenis, maar dat ook liefde en verdriet een groot aandeel hebben in het geheel. Lucinda Riley neemt genoeg ruimte om achtergronden te bespreken en details te geven. Hierdoor verdwijn je in het verhaal en bouwt de spanning zich langzaam op, tot er maar één ding kan gebeuren: het verhaal grijpt je naar de keel en overweldigt.

‘De nachtroos’ had het verhaal over een achtste zus uit de serie ‘De zeven zussen’ kunnen zijn. Lucinda Riley doet weer haar trucje, zonder saai of eentonig te worden. En dat komt niet alleen doordat ze elke keer andere persoonlijkheden gebruikt voor haar personages, andere landen kiest waarin de verhalen zich afspelen, of zich verdiept in unieke stukken van de geschiedenis. ‘De nachtroos’ is wat anders dan de eerdere boeken die van haar hand zijn verschenen doordat het boek ook spanning bevat. Het is zeker geen thriller, en zonder al te veel te verklappen, er gebeuren vreemde dingen waarvan je als lezer voelt dat er iets niet klopt, maar je lange tijd niet weet hoe de vork in elkaar steekt.

Lucinda Riley flikt het weer. Ze beneemt je de adem, betovert en opent vreemde werelden voor je. Een dikke pil van een roman, een pageturner. Een boek om verliefd op te worden!


5 / 5

Ik ben fan

Dit keer geen boek uit de Zussen-reeks, maar een stand alone. Maar wel precies wat je, inmiddels van de boeken van Lucinda Riley verwacht. Want laat ik even heel eerlijk zijn. Het is een trucje, de boeken van Lucinda. Ze gebruikt voor elk boek eenzelfde mal, dezelfde ingrediënten. En dat hoeft geen probleem te zijn.

Sterker nog: ik vind het geen probleem.Ik lees de boeken nog met net zoveel plezier als het eerste boek dat ik van haar las. De combinatie van moeilijkheden in het heden, de link naar het verleden ( vaak een sterke en onafhankelijke vrouw ) en een scheut romantiek, ik geniet er van! En dat het boek meer dan 500 bladzijden dik is merk je alleen aan het vasthouden, want eigenlijk lees het boek zo uit.

In dit verhaal staat India centraal. Een land waar ik niet veel over weet, laat staan hoe het 100 jaar geleden was. Met interesse heb ik over de geschiedenis gelezen.

De personages worden weer echt een soort vrienden voor de tijd die je in het boek doorbrengt, zo gaan ze voor je leven.

Het enige waar ik aan het einde nog meezat was een onbeantwoord gebleven vraag. Die geheel in tegenstelling tot de andere lijntjes een mysterie blijft. Omwille van spoilers, kan ik niet duidelijker zijn. Maar als je het boek gelezen hebt zul je waarschijnlijk wel weten wat ik bedoel.

Ondanks het trucje en de onbeantwoorde vraag vind ik het boek toch weer: ADEMBENEMEND


5 / 5

Een familiegeschiedenis

Anahita Chavan is een bijzondere vrouw. Het verhaal begint op de dag dat ze honderd wordt. Anahita leeft in India, ze is daar nu gelukkig maar ze heeft in haar lange leven veel meegemaakt. Het ergste was het verlies van haar zoontje Mo op driejarige leeftijd. En hoewel ze het overlijdenscertificaat van hem heeft, blijft ze overtuigd van het feit dat hij nog leeft. Dat zou zo maar eens kunnen want Anahita heeft de gave van helderziendheid. Ze besluit de hulp van haar oudste achterkleinzoon Ari in te roepen. Ze wil dat hij, na haar dood, op zoek gaat naar het verhaal van haar zoon. Ze heeft hem haar geschreven levensverhaal meegegeven. Ari is een echte zakenman, zakendoen is zijn lust en zijn leven, er is geen tijd voor de liefde of andere bezigheden. Het verhaal van Anahita belandt in zijn bureaulade. Wanneer zijn overgrootmoeder overlijdt, heeft hij zelfs geen tijd om naar haar uitvaart te gaan.
Ruim tien jaar later speelt in Engeland het verhaal rondom Rebecca Bradley, een Amerikaanse actrice die in een Engelse film een hoofdrol heeft. Deze film wordt opgenomen op landgoed Astbury Hall waar Rebecca warm welkom wordt geheten. Rebecca vindt de rust op Astbury Hall geweldig, ze is het leven in Hollywood zat en weet niet zo goed hoe om te gaan met haar relatie met James. James heeft immers hun verloving bekend gemaakt terwijl Rebecca haar jawoord nog niet gegeven heeft…..

Intussen heeft Ari ook het nodige meegemaakt in Mumbai, heeft zijn vriendin hem verlaten, iets waar hij nooit op gerekend had. Na een periode van reflectie besluit Ari de belofte aan zijn overgrootmoeder na te komen. Haar levensverhaal leidt hem naar Engeland, naar Astbury Hall.

Lucinda Riley combineert als vanouds weer het heden met het verleden. In het verleden wordt het prachtige verhaal van Anahita verteld. Anahita is geboren in een hoge kaste maar in een familie met weinig geld. Normaliter betekende dat in het India van meer dan een eeuw geleden een weinig hoopvolle toekomst. Maar Anahita raakt bij toeval bevriend met prinses Indira. Samen beleven ze vele avonturen en uiteindelijk vervolgen ze samen hun opleiding op een kostschool in Engeland.

Wanner de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, kunnen zij voor de zomervakantie niet terug naar India. De moeder van Indira heeft veel connecties en uiteindelijk brengen de meisjes de zomer door op Astbury Hall. Astbury Hall is dus de uiteindelijke rode draad in het verhaal dat Lucinda Riley neer zet. Maar hoe zijn heden en verleden te combineren?

Mijn mening: De nachtroos is een prachtig boek! Lucinda Riley beschrijft uiterst gedetailleerd het leven in India van een ruim een eeuw geleden. Door haar mooie schrijfstijl zie en ruik je het leven in de traditionele gemeenschap. Hier en daar doorbreken enkele vrouwen het verstikkende protocol. Een van die vrouwen is de maharani van Cooch Behar. Zij stimuleert de vriendschap tussen haar dochter Indira en Anahita. Voor Anahita betekent het heel veel, ze mag zich intellectueel ontwikkelen en wordt tot doorstuderen in staat gesteld. Uiteindelijk bepaalt het ook het verloop van haar verdere leven…

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De nachtroos
De nachtroos
Lucinda Riley
Paperback  592 paginas
2099