Doodskleur Paperback

Doodskleur
 

Samenvatting

Wanneer FBI-agent Amos Decker en journaliste Alex Jamison op bezoek gaan bij Jamisons zus in Baronville, een stadje in Pennsylvania dat betere tijden heeft gekend, raken ze op de eerste dag al betrokken bij een moordonderzoek. Die...Meer Doodskleur Lees meer

Product Informatie

Auteur

David Baldacci

Taal

Nederlands

Uitgever

A.W. Bruna Uitgevers

ISBN

9789400509825

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Amos Decker

Deel van reeks

4

Categorie

Onze toptitels van 2018 , Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2018

Pagina's

400

Formaat

236 x 33 x 33 mm

Samenvatting

Wanneer FBI-agent Amos Decker en journaliste Alex Jamison op bezoek gaan bij Jamisons zus in Baronville, een stadje in Pennsylvania dat betere tijden heeft gekend, raken ze op de eerste dag al betrokken bij een moordonderzoek. Die...Meer Doodskleur Lees meer

Paperback
400 pagina's
€ 22 99
Gebonden € 58,00
eBook € 14,99

Bekijk alles van David Baldacci
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Wanneer FBI-agent Amos Decker en journaliste Alex Jamison op bezoek gaan bij Jamisons zus in Baronville, een stadje in Pennsylvania dat betere tijden heeft gekend, raken ze op de eerste dag al betrokken bij een moordonderzoek. Die avond ziet Decker in het raam van een verderop gelegen huis een flikkerend licht, gevolgd door vlammen. Nieuwsgierig geworden gaat hij op onderzoek uit, maar wat hij ontdekt is veel meer dan een beginnende brand. In het huis bevinden zich twee doden. Het ene slachtoffer is opgehangen en op de vloer onder zijn lichaam bevindt zich een enorme plas bloed. De andere man draagt een politie-uniform en ligt met schuim rond zijn lippen in de kelder. Wie de twee doden zijn, weet niemand. Diezelfde avond nog krijgen Decker en Jamison te horen dat het niet om een opzichzelfstaand incident gaat. In de weken daarvoor zijn meerdere moorden gepleegd en de plaatselijke politie - die weinig mensen en middelen tot haar beschikking heeft - staat voor een raadsel. Wanneer Decker zijn hulp aanbiedt, wordt deze schoorvoetend geaccepteerd. Algauw blijkt echter dat hij niet de enige federale agent is die interesse in de zaak toont. Want de moorden in Baronville zouden weleens te maken kunnen hebben met een veel grotere dreiging op nationaal niveau.


Product Informatie

Auteur

David Baldacci

Taal

Nederlands

Uitgever

A.W. Bruna Uitgevers

ISBN

9789400509825

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Amos Decker

Deel van reeks

4

Categorie

Onze toptitels van 2018 , Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2018

Pagina's

400

Formaat

236 x 33 x 33 mm

Beoordelingen

‘Doodskleur’- David Baldacci4 / 5

ROBUUST VERHAAL, OVERZICHTELIJK, GOED LEESBAAR GEPRESENTEERD

[RECENSIE] Doodskleur van David Baldacci

++ ‘Ik ga steeds opnieuw op zoek naar de moordenaars van Cassie en Molly. En dat houdt nooit op, want er zullen steeds nieuwe moordenaars zijn. Welkom in mijn wereld’ ++

Oorspronkelijke titel: The Fallen
ISBN: 978 94 005 0982 5
Uitgegeven door: A.W. Bruna Uitgevers
Pagina’s: 429
Beoordeling: ⭐️⭐️⭐️⭐️, ½ ⭐️

Citaat David Baldacci: “Met het perfecte geheugen van Decker kan ik het verhaal een totaal onverwachte wending geven, " - aldus Baldacci. "Tot op driekwart van het boek hebben de lezers geen idee waar het verhaal naartoe gaat.” En de auteur heeft natuurlijk gelijk. We hebben het hier over Amos Decker, de man die door een onverwachte klap tijdens een footballwedstrijd over een perfect geheugen kan beschikken. Makkelijk? Zeker niet altijd! Inmiddels is vanaf mei 2018 het vierde deel op de markt verschenen, Doodskleur.

FBI-agent Amos Decker is hard toe aan een weekje vrijaf. Samen met journaliste en goede vriendin Alex Jamison besluiten ze naar de zus van Alex, Amber Mitchell en dochtertje Zoe in het nietszeggend plaatsje Baronville te gaan. Het gezin is in verband met de job van Amber’s man Frank, kortgeleden hiernaartoe verhuisd.
Amos ontdekt in een achterliggende woning lichtflitsen die op kortsluiting lijken. Eenmaal in het huis vindt hij twee lijken, een liggend op de keldervloer, de ander hangend aan een touw. Decker vindt, in tegenstelling van de patholoog, de lichaamstemperaturen van de twee lijken zo opvallend, dat hij twijfelt of beide mannen wel in dat huis zijn overleden. Een week vakantie moet voldoende zijn om de waarheid te kunnen achterhalen. Een FBI-agent is dat immers ook tijdens zijn vrije tijd.
De volgende dag ontdekken Amos en Alex dat er de afgelopen tijd opvallend veel mensen zijn overleden, voornamelijk aan drugs. Hun vakantieweek komt in een ander perspectief te staan…

++ ‘Zes moorden, zei hij. Mensen zonder duidelijke relatie met elkaar, zonder duidelijke overeenkomsten, maar misschien zijn ze allemaal wel een stukje van dezelfde legpuzzel’ ++

Het onderzoek dat Decker start leert hem al snel dat er meerdere vreemde dingen aan de hand zijn in Baronville. Bij verschillende eerdere sterfgevallen blijkt er steeds vooraf een hoge verzekeringspolis voor overlijden te zijn afgesloten en de doodsoorzaak vervolgens drugs te zijn. Ook lijkt het erop dat een duistere kracht bezig is om eigenaar/bewoner John Baron uit zijn landhuis te verdrijven.

In dit vierde deel is het de briljante schrijfstijl van Baldacci die je al snel diep in het verhaal trekt. Een verhaal dat is opgebouwd uit meerdere spannende lijnen en, gezien het verleden van Decker, regelmatig met emotionele scenes wordt afgewisseld. Niet tijdens het lezen maar met het einde in zicht, dringt de overtuiging zich steeds meer op dat Baldacci met Doodskleur een robuust lijkend, maar toch makkelijk leesbaar, verhaal heeft geschreven. Plotwendingen, onverwachte slachtoffers en nietsontziende criminelen, het weinig uitstralende stadje heeft uiteindelijk toch veel te vertellen als de bedoelingen wat duidelijker gaan worden.

++ ‘Een man die niet kon zien had veel meer ‘gezien’ dan iemand die wel kon zien’ ++

En met de veelzeggende en sterk tot de verbeelding sprekende schrijftechniek die Baldacci tot in de finesses beheerst, is het lezen van dit vierde deel niet direct een straf te noemen. Een reden tot nadenken vormt de vaststelling van Amos Decker dat er iets aan het veranderen is in zijn geheugen. Het is niet meer zo perfect als het woord doet lijken. Inmiddels heeft Baldacci meerdere keren bewezen dat zijn onuitputtelijke fantasie en creatieve brein ook daar korte metten mee kan maken. Dus vol vertrouwen naar het vijfde deel? We wachten af…..

Eindoordeel: 4,5 sterren

Spanning: 4 sterren
Plot: 5 sterren
Leesplezier: 5 sterren
Schrijfstijl: 5 sterren
Originaliteit: 4 sterren
Psychologie: 4 sterren


3 / 5

Een prima deel in deze serie

Doodskleur is het alweer het vierde boek rondom het seriepersonage Amos Decker. De cover is zeer passend bij de waarnemingen van Decker die in kleuren denkt sinds zijn hersenbeschadiging. Op de achterkant een uitgebreide inleiding tot het verhaal en ook al gaat het slechte om een inleidende samenvatting toch kan er waarschijnlijk met minder woorden nog meer nieuwsgierigheid worden gekweekt. Hoofdpersonages Decker en Jamison zijn lid van het FBI-team, maar fungeren enigszins solo in dit deel. Mede door de plaatsing van het verhaal binnen de context van een bezoek aan familie van Jamison weet Baldacci gelijk een situatie te creëren waarin hij van Decker een andere kant zichtbaarder kan maken. De stoere, zelfverzekerde en nuchtere Decker wordt geconfronteerd met zijn kwetsbare kant waarmee er ook ruimte komt om het personage te laten groeien. Toch lukt dit Baldacci maar mondjesmaat en geeft het slechts een kleine blik op de mogelijkheden die er nog zijn om Amos Decker persoonlijke groei te laten doormaken. Alex Jamison blijft herkenbaar en onvermoeibaar in haar strijd om Decker wat sociale zaken aan te leren, al is het niet meer dan logisch dat zij met regelmaat, zeer waarschijnlijk samen met de lezer, zuchtend haar ogen even sluit. Het plot waar zij deze keer in verzeild raken zit goed in elkaar en kent, zoals het een echte Baldacci betaamd, geen losse eindjes. Het is weliswaar erg toevallig dat de twee nu net in het huis verblijven naast hetgeen waar zich de eerste problemen afspelen, maar de manier waarop ze erbij betrokken worden is wel passen voor zowel Decker als Jamison. De intelligente en analytische denkwijzes van Decker komen wederom goed tot zijn recht en met het onthullen van minuscule puzzelstukjes weet Baldacci de lezer lang in spanning te houden. Vergeleken met het eerste boek in de serie, waarin je als lezer ook nog enorm verrast wordt door de fameuze Decker, wordt Doodskleur iets meer een dertien in een dozijn boek maar dat laat niet onverlet dat het een boek is dat zeker voor een flink aantal uren leesplezier zorgt.


5 / 5

Beoordeling doodskleur d baldacci

Spannend van begin tot eind. Goede verhaallijn. In sneltreinvaart gelezen en genoten

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Doodskleur
Doodskleur
David Baldacci
Paperback  400 paginas
2299