Eén waarheid Gebonden

Eén waarheid
 

Samenvatting

Laura moet de waarheid weten. Hoe pijnlijk die ook is... Als Laura's ouders door een misdrijf om het leven komen, stort haar leven volledig in. Het gaat zelfs zo slecht met haar dat ze een zelfmoordpoging doet, waarna ze in een...Meer Eén waarheid Lees meer

Product Informatie

Auteur

Nadine Swagerman

Taal

Nederlands

Uitgever

Kluitman

ISBN

9789020654622

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

mei 2018

Pagina's

224

Formaat

218 x 143 x 29 mm

Samenvatting

Laura moet de waarheid weten. Hoe pijnlijk die ook is... Als Laura's ouders door een misdrijf om het leven komen, stort haar leven volledig in. Het gaat zelfs zo slecht met haar dat ze een zelfmoordpoging doet, waarna ze in een...Meer Eén waarheid Lees meer

Gebonden
224 pagina's
€ 16 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Nadine Swagerman
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Laura moet de waarheid weten. Hoe pijnlijk die ook is... Als Laura's ouders door een misdrijf om het leven komen, stort haar leven volledig in. Het gaat zelfs zo slecht met haar dat ze een zelfmoordpoging doet, waarna ze in een psychiatrische kliniek belandt. Daar leert ze Joritt kennen, een student verpleegkunde. Hij is de enige die haar soms even laat vergeten waar ze is en waarom. Joritt wil graag meer weten over de dood van Laura's ouders en hij komt terecht op de website van een amateur-­misdaadverslaggever, die de gebeurtenissen rondom deze moord op de voet volgt. En terwijl de politie haar best doet om de zaak op te lossen, stuit Joritt op informatie die Laura's wereld totaal op zijn kop zal zetten...


Product Informatie

Auteur

Nadine Swagerman

Taal

Nederlands

Uitgever

Kluitman

ISBN

9789020654622

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

mei 2018

Pagina's

224

Formaat

218 x 143 x 29 mm

Beoordelingen

‘Eén waarheid’- Nadine Swagerman4 / 5

Knap debuut

Het verhaal pakte me al vanaf de eerste bladzijde en het las heerlijk vlot. Het was meteen meeslepend en heel erg aangrijpend en het had een beetje een duister sfeertje. Ik leefde ontzettend mee met Laura, die zoiets vreselijks mee heeft moeten maken, na ook al niet echt een fijne jeugd te hebben gehad. Dreun na dreun… En dan wat ze meemaakt in de kliniek er nog bij, want ook daar gaat niet alles van een leien dakje natuurlijk. Begrijpelijk dat ze in de war is… Gelukkig heeft ze haar nieuwe vriendinnen en Joritt!

Echt heel erg spannend werd het boek pas op driekwart ongeveer, en toen dreunde het ook nog wel even flink na kan ik je vertellen!
En ik vond het niet eens erg dat mijn verwachting niet klopte en het niet vanaf het begin een hele spannende thriller was, want ik heb me geen moment verveeld en was gewoon de hele tijd al in de ban van het verhaal.
Wat een ontzettend knap debuut is Eén waarheid! Nadine komt meteen met een flinke knaller binnen. Ik ben nu al heel benieuwd naar wat er hierna gaat komen!


4 / 5

Een heel fijn debuut

Wat een knap debuut van Swagerman. Hoewel je in het begin even moet wennen aan hoe het boek is vorm gegeven, zit je er snel in. Aan het begin van elk hoofdstuk staat of je vanuit Laura of Joritt leest en de schuingedrukte hoofdstukken spelen zich af vlak na de moord en de belevenissen van Laura erna. Dit zorgt er voor dat het boek duidelijk is en je jezelf nooit af hoeft te vragen welk gedeelte van het verhaal je leest.

Op de één of andere manier hebben verhalen die zich afspelen binnen een psychiatrische kliniek een aantrekkingskracht op mij. Zo vind ik de film ‘Girl, interrupted’ geweldig en las ik laatst nog het boek ‘De afdeling’ van Tammy Cohen. Swagerman doet zeker niet voor die laatste onder. Een psychiatrische kliniek en de cliënten die hier verblijven zijn niet het makkelijkst om te beschrijven. Toch is dit goed gelukt in Eén waarheid.

Laura wordt na haar binnenkomst meteen door een groepje meiden opgenomen in de kliniek en vooral deze meiden zijn zo neergezet dat je met hen meeleeft, maar ook een cliënt zoals Els, die minder voorkomt in het verhaal, weet een glimlach om je mond te toveren. Van mij persoonlijk zouden de personages nóg meer uitgediept mogen worden maar ik begrijp ook dat dit misschien de vaart uit het boek had gehaald. Joritt had wel meer verdieping kunnen gebruiken, vooral omdat hij een van de twee hoofdpersonen is. Je verneemt wel iets over zijn privé situatie maar niet genoeg, hij blijft té oppervlakkig. Misschien is hier ruimte in voor een vervolg?

Hier hoop ik wel enorm op namelijk. Eén waarheid leest als een trein, bladzijde na bladzijde sloeg ik om. Tot ik plotseling bij het dankwoord kwam. Ik vond het een abrupt einde en er liggen nog zoveel vragen waardoor ik oprecht baalde, dat ik niet verder kon met het verhaal. Ik hou niet van open eindes, de enige reden waarom een boek er nog mee weg kan komen voor mij, is wanneer er een vervolg komt. Wel een positief punt is dat Swagerman mij zo aan dit boek kon kluisteren dát ik mij hier druk om maak.

Laura is een intrigerend meisje. Ze heeft in korte tijd een hoop meegemaakt en het is niet gek dat het moeilijk voor haar is om met de situatie om te gaan. Doordat er ook hoofdstukken zijn die zich in heftige periode afspelen, krijgt het boek ook een emotionele lading her en der. Hierdoor is het niet alleen een spannend boek (want wat is nu de waarheid?) maar ook een boek met ruimte voor verdriet, rouw en zelfs humor.

De vragen die Swagerman door het boek heen weet op te roepen, zorgen ervoor dat je niet meer zeker bent van de zaak. Het enige wat zeker is, is dat er dingen zijn die niet kloppen. Met Eén waarheid heeft ze een heel fijn debuut neergezet. Swagerman doet zeker niet onder voor auteurs die al meerdere boeken op hun naam hebben staan. Ik kijk uit naar haar volgende boek! Van mij krijgt dit boek een zeer verdiende 4,5 ster. De enige reden dat ik geen 5 sterren geef, is vanwege het open einde.


5 / 5

Geweldig!

Je wordt meegezogen in het verhaal, het is spannend en je wilt meer... En het leest heerlijk weg, door de fijne schrijfstijl!


5 / 5

Pakkend en meeslepend

Een boek wat je in 1 x wil uitlezen. Het is spannend en meeslepend tot het eind.


5 / 5

Meeslepend en verrassend tot het einde!

In een adem uitgelezen! Heerlijk geschreven, meeslepende duidelijke verhaallijn.
Een verhaal die je niet meteen bent vergeten na de laatste bladzijde!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Eén waarheid
Eén waarheid
Nadine Swagerman
Gebonden  224 paginas
1699