Goede dochter Paperback

Goede dochter
 

Samenvatting

'Gruwelijk knap opgeschreven.' 4 ★★★★ in de Volkskrant Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest...Meer Goede dochter Lees meer

Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402726800

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , Thriller top 10 , De beste thrillers van dit moment , Zomerlezen Thriller en Spanning , Vaderdag toppers , Bruna Top 100

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Pagina's

512

Formaat

215 x 139 x 43 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Samenvatting

'Gruwelijk knap opgeschreven.' 4 ★★★★ in de Volkskrant Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest...Meer Goede dochter Lees meer

Paperback
512 pagina's
€ 19 99
eBook € 13,99

Bekijk alles van Karin Slaughter
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Gruwelijk knap opgeschreven.' 4 ★★★★ in de Volkskrant Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte - de klassieke 'goede dochter' - is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven... Over Goede dochter: 'Slaughter doet waar ze goed in is: ze laat de lezer gruwelen.' Elsevier 'Opnieuw een huiveringwekkende thriller die nog lang nazindert.' Boeken Magazine 'Karin Slaughter verbluft opnieuw. Haar beschrijving van geweld tegen vrouwen is angstaanjagend, maar ook hun vechtlust geeft ze alle eer.' KnackFocus

Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402726800

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , Thriller top 10 , De beste thrillers van dit moment , Zomerlezen Thriller en Spanning , Vaderdag toppers , Bruna Top 100

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Pagina's

512

Formaat

215 x 139 x 43 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Beoordelingen

‘Goede dochter’- Karin Slaughter4 / 5

Pandora's box

Doordat hun huis werd afgebrand, waarbij ze alles kwijtraakten, wonen de zusjes Charlie (Charlotte) en Sam (Samantha) nu met hun vader Rusty, advocaat, en hun moeder Gamma in een aftandse boerderij. Rusty, een nogal omstreden persoon, is verdediger van vermeende verkrachters en moordenaars en als hij iemand vrij weet te spreken is lang niet iedereen in de omgeving daar blij mee. Zo raakten ze hun huis kwijt en het leidde tot die gruwelijke dag waarop Charlie en Sam hun moeder kwijtraakten….
Nu, 28 jaar later, is “goede dochter” Charlie ook advocaat en woont ze nog steeds in de omgeving waar ze opgroeide. Als er een dodelijke aanslag gepleegd wordt op een school en Charlie erbij betrokken raakt, rakelt het voor haar herinneringen op die ze diep heeft geprobeerd weg te stoppen. Ze kan niet anders dan de confrontatie met het gruwelijke verleden aangaan en de waarheid eindelijk naar boven zien te krijgen…
Je zit meteen in het verhaal, want het boek begint met die gruwelijke gebeurtenis van 28 jaar geleden, door de ogen van Sam. En je wil verder, want je vraagt je af: leeft Sam nog wel? Dan kom je in het heden, waar Charlie betrokken raakt bij de schietpartij, ook al zo’n aangrijpende gebeurtenis. Je komt erachter dat haar leven een zooitje is, dat het verleden nog altijd een grote rol speelt, je leest de gebeurtenissen van dé dag ook nog eens door haar ogen en je raakt compleet verstrengeld in het verhaal. Wie, wat, waar, waarom? Wat is er allemaal gaande? Wat is er allemaal echt gebeurd?
Het verhaal voelt als een soort “Pandora’s Box”, als eenmaal die doos waarin alles uit het verleden verstopt zit geopend wordt… Pfff!!! Wat een briljant verhaal heeft Karin Slaughter weer geschreven! Wat een twists! Wat een gruwelijkheden… Zo aangrijpend en meeslepend.
Ik vond het verhaal steeds sterker worden naarmate het vorderde. Echt weer een fantastische psychologische thriller van de Queen of Crime!


5 / 5

De beste tot nu toe!

"Gloeiende, draderige rode slierten spatten over Charlottes hoofd en spetterde tegen de zijkant van Samantha's hals en gezicht." ~ p27.

Karin Slaughter is een van de weinige auteurs die bij mij echt niets fout kan doen. En ook met dit boek heeft ze weer alles uit de kast weten te halen en zichzelf overtroffen. Wat een verhaal!!! Wederom bewijst ze dat de titel Queen of Crime echt aan haar toebehoort.

"Voor ze het wist, barstte ze in tranen uit, snikte ze zo hard dat ze zich met haar hoofd in haar handen vooroverboog, omdat het verdriet te zwaar was om te dragen." ~ p106.

Het verhaal begin 28 jaar geleden door je op spectaculaire wijze het verhaal te vertellen van de zusjes Quinn. Een dag die alles veranderde in hun toch al rommelige leven, en die het einde betekend van hun moeder Gamma. Nu, 28 jaar later zie je de invloed van die dag wanneer Charlie getuige is van nieuwe, heftige aanslag. Karin Slaughter is echt meester in het schrijven van kleine puzzelstukjes, die tijdens het lezen op hun plak vallen. En wanneer dan alles eenmaal op tafel ligt, weet ze je alsnog omver te blazen met de details. Verleden en heden weet ze op een mooie manier in balans te houden, en door een wisselend perspectief krijg je als lezer steeds een beter beeld van het verhaal. Tot op de laatste bladzijde word je aandacht vastgehouden, en zelfs na de laatste punt wil je eigenlijk nog niet stoppen met lezen. De personages zijn sterk neergezet met al hun littekens en ervaringen, en even lijkt het alsof je ze ook daadwerkelijk kent. Op een veilig afstand ben je als lezers deel van het verhaal, voel je de woede, het verdriet en de machteloosheid. Dit is hoe een goede thriller moet zijn!

"Ze dwong zichzelf naar haar moeder te kijken, want ze wilde nooit vergeten wat deze klootzakken hadden gedaan." ~ p190.

Vanaf het aller eerste boek dat ik van Karin Slaughter las was ik al fan. Haar manier van schrijven, het tot in detail beschrijven van de meest bizarre dingen, de horror die haar personages overkomen maakt haar voor mij echt de beste thriller auteur die er is. Met Goede Dochter heeft ze zichzelf overtroffen, en kan ik echt zeggen dat dit haar beste stand alone tot dusver is! Een absolute aanrader voor alle thriller fans!


3 / 5

Vermakelijk boek maar niet van stoel geblazen

Goede dochter van Karin Slaughter heeft mij helaas niet van mijn stoel geblazen, maar ik heb mij zeker wel vermaakt. Het is een spannend boek dat veel vragen oplevert, goede personages heeft, die een mooie ontwikkeling doormaken en ook het einde is prima. Karin Slaughter durft veel onderwerpen aan te snijden: een schietpartij op een school, trauma’s, verkrachting, zussenband en moord. Maar ik miste tempo, vond er net iets te veel herhalingen inzaten en had het daarom op een gegeven moment wel gezien. Dit kwam doordat er geen gebruik is gemaakt van een vast personage, maar dat het verhaal vanuit zowel Charlottes als Sam’s perspectief is geschreven. Dat levert de lezer meer informatie op, maar zorgt ervoor dat sommige situaties wel heel herkenbaar zijn. Je hebt ze immers al eens gelezen.


4 / 5

Fascinerende familiebanden

Een enorme nieuwe dikke pil van Karin Slaughter, 500 bladzijden maar liefst! Dit keer een stand-alone, die geen deel uitmaakt van een serie.

Je zit gelijk in het verhaal, in 1989 beleeft het Amerikaanse gezin Quinn een enorm familiedrama. Door middel van flashbacks verneem je de daadwerkelijke toedracht. Eerst gezien door de ogen van de 13-jarige Charlotte Quinn, de jongste dochter van het gezin en later door de ogen van Samantha Quinn, de oudste dochter van 15 jaar, die blijvend letsel overhoudt. Hun moeder komt hierbij om het leven.

De meiden worden volwassenen en Samantha ziet haar vader en zus 20 jaar niet, ze is advocaat in het octrooirecht en woont en werkt in New York.

Charlotte blijft in het dorpje Pikeville wonen en werkt samen met haar vader. Hun vader Rusty is advocaat, hij verdedigt de daders van diverse zaken uit de lagere klasse.

28 jaar later raakt Charlotte betrokken bij een schietpartij op een school in Pikeville en komen de gruwelheden uit haar tienerjaren weer naar boven. Als haar zus Samantha betrokken raakt bij deze zaak, begrijp je beter de familiebanden en hun gedrag en persoonlijkheid hoe ze het verleden een plekje geven en er tegelijkertijd nog dagelijks mee tobben. Vooral de band die beide dochters afzonderlijk hebben met hun ouders wordt heel mooi beschreven.

De schrijfstijl is prettig, korte zinnen, heel beeldend en de schrijfster gaat zeker geen gruwelijke details uit de weg.

Kortom een heerlijke thriller voor de echte Slaugther fans en lezers die voor het eerst een thriller van haar willen lezen!


3 / 5

Anders dan ik gewend ben

Sam en Charlie Quinn hebben toen ze jong waren iets gruwelijks meegemaakt. Ze waren getuige van de moord op hun moeder, maar daar bleef het niet bij. Zelf is ze ook iets overkomen, waar ze 28 jaar later nog steeds mee in de knoop zitten. Beide dames zijn, net als hun vader, advocaat, maar allebei in een totaal andere richting. Charlie woont nog in hun geboortedorp Pikeville, Sam heeft dat leven vaarwel gezegd en woont in het bruisende New York. Ze spreken elkaar niet. Als er op een dag een schietpartij op de onderbouw van de plaatselijke school plaatsvindt, worden de levens van de twee zussen op de één of andere manier weer bij elkaar gegooid...

Jeetje, wat een lastig boek! Aan de ene kant echt een typische Slaughter, met haar manier van gruwelijkheden en personages omschrijven en natuurlijk het (ondertussen) welbekende Atlanta en het GBI. Toch was dit boek echt totáál anders dan de boeken die ik van Slaughter heb gelezen. Dit is mijn eerste standalone van haar, maar de reeksen met Sara, Jeff en Will heb ik letterlijk verslonden.

Wat mij in eerste instantie heel erg opviel, was dat er behoorlijk wat herhaling in het boek zat. Na de vierde keer hetzelfde zinnetje te hebben gelezen, werd ik er wat ziekelijk van en moest ik ook even een stop hebben van het boek. Ik ben daarna wel doorgegaan en gelukkig maar, want de tweede helft van het boek las een stuk fijner weg. Doordat Slaughter dezelfde gebeurtenis(sen) vanuit verschillende personages vertelt, zijn er gewoon stukken die overgeschreven lijken te zijn, ondanks dat ze een andere afloop hebben. Dit had van mij anders gemogen, ben niet zo'n fan van herhaling in boeken. Tevens heeft ze ergens een steekje laten vallen, want van één van de verhaallijnen was al goed duidelijk dat het anders zou aflopen dan waar naartoe gestuurd werd. De andere kwam wel wat onverwachter, maar helaas niet zo shocking als waar ze bekend om staat.

Ik had het idee dat er in dit boek niet zozeer de spanning de belangrijkste factor was, maar juist gevoelens. Misschien wel een beetje een "mislukte" psychologische thriller"? Ik weet het niet zo goed, vind het lastig. Er worden meerdere harde situaties geschetst en deze spelen allemaal in op je gevoelens en onderbuik. Het was zeker geen slecht boek, maar gewoon totaal anders dan ik had verwacht.

De opbouw van het verhaal verloopt traag, maar dat vind ik in dit boek niet perse een minpunt. Juist doordat het traag verloopt, krijg je wel meer details en hierdoor kun je je beter inleven in het verhaal. Ondanks dat het traag verliep, ging ik niet traag door het verhaal heen. Achteraf had ik ook niet het idee dat ik zoveel pagina's had weggelezen.

4* vond ik teveel, 3* te weinig, dus dan kom ik uit op 3,5*.


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Goede dochter
Goede dochter
Karin Slaughter
Paperback  512 paginas
1999