Goede dochter Paperback

Bijzondere editie alleen bij Bruna verkrijgbaar

Goede dochter
 

Samenvatting

Onderdrukte herinneringen en verborgen waarheden vinden een weg naar het oppervlak in de nieuwe huiveringwekkende thriller 'Goede dochter' van Karin Slaughter.Meer Goede dochter Lees meer

Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402726800

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , De beste thrillers van dit moment , Vaderdag toppers , De beste thrillers van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Pagina's

512

Formaat

215 x 45 x 45 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Samenvatting

Onderdrukte herinneringen en verborgen waarheden vinden een weg naar het oppervlak in de nieuwe huiveringwekkende thriller 'Goede dochter' van Karin Slaughter.Meer Goede dochter Lees meer

Paperback (2017)
512 pagina's
€ 19 99
Paperback € 12,50
Gebonden € 24,99
eBook € 4,99
9,99

Bekijk alles van Karin Slaughter
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Karin Slaughter stelt nooit teleur. Ook dit keer heeft ze met 'Goede dochter' een huiveringwekkende thriller neergezet die je uit je evenwicht brengt en je tot nadenken dwingt.

Het verhaal begint achtentwintig jaar geleden, als het zorgeloze leven van de zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wreed wordt verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later treedt Charlotte, de klassieke 'goede dochter', als advocaat in de voetsporen van haar vader. Maar dan is ze getuige van een nieuwe aanslag. De details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. De schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven...

'Lees Karin Slaughter'
de Volkskrant   

'Met haar compacte, directe stijl, haar sporadische grimmige humor en vooral de passie waarmee ze schrijft, staat Karin Slaughter aan de absolute top.'
De Morgen


Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins

ISBN

9789402726800

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , De beste thrillers van dit moment , Vaderdag toppers , De beste thrillers van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Pagina's

512

Formaat

215 x 45 x 45 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Beoordelingen

‘Goede dochter’- Karin Slaughter4 / 5

Slaughter op ramkoers

[RECENSIE] Goede dochter van Karin Slaughter

Oorspronkelijke titel: The Good Daughter
ISBN: 9789402726800
Uitgeverij: HarperCollins

Pagina’s: 506
Beoordeling: 4,5 ster

Naast de Grant County-reeks en de Atlanta-reeks waar de Amerikaanse Karin Slaughter haar grote bekendheid mee verwierf, heeft ze ook een aantal standalones geschreven. Overigens is deze laatste categorie met wisselend succes geweest. Haar laatste, Goede dochter, is onlangs verschenen en valt op door de meer dan enthousiaste en positieve reviews.

Rusty Quinn is advocaat in het Amerikaanse stadje Pikeville. Hij staat bekend om zijn onnavolgbare ijver en op fanatisme lijkende energie die hij inzet om onschuldig veroordeelde burgers vrij te pleiten. Het gezin Quinn, dat naast Rusty bestaat uit echtgenote Gamma en beide dochters Samantha (15) en Charlotte (13) wordt wreed uiteengescheurd als er weer een onschuldig veroordeelde wordt vrijgelaten. Kort daarna wordt de familie opgezocht door Zach Culpepper die met zijn compagnon, verhaal komt halen. Resultaat van dit familiedrama is een doodgeschoten Gamma, twee getraumatiseerde dochters en een treurende Rusty.

Achtentwintig jaar later hebben de gezinsleden zich verder ontwikkeld maar Sam en Charlie zijn nooit volledig hersteld en de oude geworden, ook al zijn ze beide in de advocatuur geschoold. Charlie’s huwelijk met Ben Bernard is aan het afbrokkelen en in een vergeten ogenblik heeft ze een avontuurtje met Mason Huckabee in zijn auto. Als ze de volgende ochtend vaststelt dat haar telefoon bij Mason is achtergebleven, gaat ze naar de lokale school waar hij als leraar werkt, om haar toestel op te halen.
Daar komt ze in een rollercoaster terecht waarbij Kelly Wilson, een 18-jarig gotic-meisje, met een wapen de hal van de school in komt en gaat schieten.
Deze actie heeft een grote impact op Charlie en haar gedachten gaan weer terug naar de gebeurtenissen van achtentwintig jaar geleden….

In Goede dochter probeert Charlie het gebeuren in de school niet opnieuw haar leven te laten beheersen. Toch is de relatie met de gebeurtenis op school en haar verleden zo groot dat het verleden begint te borrelen en de emotionele druk in haar geest nauwelijks nog beheersbaar is. Indirect probeert ze zelfs haar zus Sam er bij te betrekken om op die manier haar leven nog draagbaar te laten zijn.
De opbouw van het verhaal, dat stevig en robuust in elkaar steekt, is er op gericht om door flashbacks steeds meer informatie boven tafel te krijgen naar wat er 28 jaar geleden in detail is gebeurd. Dat doet Slaughter goed en ook al is het verhaal ruim 500 pagina’s, ze zijn allemaal nodig. De geschiedenis blijkt als zo vaak, veel erger te zijn geweest dan het geheugen in eerste instantie vrijgeeft. Als uiteindelijk alle eindjes uit dat donkere verleden een verbinding hebben gekregen met de vragen in het heden, blijkt de werkelijkheid nog heftiger te zijn dan iedereen heeft vermoed.

Met een compliment aan de auteur die haar lezers meeneemt en feilloos door de wirwar aan suggestieve informatie gidst en uiteindelijk bij de op feiten gebaseerde oplossing aflevert.
Geweldige prestatie!

Eindoordeel: 4,5 sterren

Spanning: 4 sterren
Plot: 5 sterren
Leesplezier: 5 sterren
Schrijfstijl: 4 sterren
Originaliteit: 5 sterren
Psychologie: 5 sterren


4 / 5

Pandora's box

Doordat hun huis werd afgebrand, waarbij ze alles kwijtraakten, wonen de zusjes Charlie (Charlotte) en Sam (Samantha) nu met hun vader Rusty, advocaat, en hun moeder Gamma in een aftandse boerderij. Rusty, een nogal omstreden persoon, is verdediger van vermeende verkrachters en moordenaars en als hij iemand vrij weet te spreken is lang niet iedereen in de omgeving daar blij mee. Zo raakten ze hun huis kwijt en het leidde tot die gruwelijke dag waarop Charlie en Sam hun moeder kwijtraakten….
Nu, 28 jaar later, is “goede dochter” Charlie ook advocaat en woont ze nog steeds in de omgeving waar ze opgroeide. Als er een dodelijke aanslag gepleegd wordt op een school en Charlie erbij betrokken raakt, rakelt het voor haar herinneringen op die ze diep heeft geprobeerd weg te stoppen. Ze kan niet anders dan de confrontatie met het gruwelijke verleden aangaan en de waarheid eindelijk naar boven zien te krijgen…
Je zit meteen in het verhaal, want het boek begint met die gruwelijke gebeurtenis van 28 jaar geleden, door de ogen van Sam. En je wil verder, want je vraagt je af: leeft Sam nog wel? Dan kom je in het heden, waar Charlie betrokken raakt bij de schietpartij, ook al zo’n aangrijpende gebeurtenis. Je komt erachter dat haar leven een zooitje is, dat het verleden nog altijd een grote rol speelt, je leest de gebeurtenissen van dé dag ook nog eens door haar ogen en je raakt compleet verstrengeld in het verhaal. Wie, wat, waar, waarom? Wat is er allemaal gaande? Wat is er allemaal echt gebeurd?
Het verhaal voelt als een soort “Pandora’s Box”, als eenmaal die doos waarin alles uit het verleden verstopt zit geopend wordt… Pfff!!! Wat een briljant verhaal heeft Karin Slaughter weer geschreven! Wat een twists! Wat een gruwelijkheden… Zo aangrijpend en meeslepend.
Ik vond het verhaal steeds sterker worden naarmate het vorderde. Echt weer een fantastische psychologische thriller van de Queen of Crime!


5 / 5

De beste tot nu toe!

"Gloeiende, draderige rode slierten spatten over Charlottes hoofd en spetterde tegen de zijkant van Samantha's hals en gezicht." ~ p27.

Karin Slaughter is een van de weinige auteurs die bij mij echt niets fout kan doen. En ook met dit boek heeft ze weer alles uit de kast weten te halen en zichzelf overtroffen. Wat een verhaal!!! Wederom bewijst ze dat de titel Queen of Crime echt aan haar toebehoort.

"Voor ze het wist, barstte ze in tranen uit, snikte ze zo hard dat ze zich met haar hoofd in haar handen vooroverboog, omdat het verdriet te zwaar was om te dragen." ~ p106.

Het verhaal begin 28 jaar geleden door je op spectaculaire wijze het verhaal te vertellen van de zusjes Quinn. Een dag die alles veranderde in hun toch al rommelige leven, en die het einde betekend van hun moeder Gamma. Nu, 28 jaar later zie je de invloed van die dag wanneer Charlie getuige is van nieuwe, heftige aanslag. Karin Slaughter is echt meester in het schrijven van kleine puzzelstukjes, die tijdens het lezen op hun plak vallen. En wanneer dan alles eenmaal op tafel ligt, weet ze je alsnog omver te blazen met de details. Verleden en heden weet ze op een mooie manier in balans te houden, en door een wisselend perspectief krijg je als lezer steeds een beter beeld van het verhaal. Tot op de laatste bladzijde word je aandacht vastgehouden, en zelfs na de laatste punt wil je eigenlijk nog niet stoppen met lezen. De personages zijn sterk neergezet met al hun littekens en ervaringen, en even lijkt het alsof je ze ook daadwerkelijk kent. Op een veilig afstand ben je als lezers deel van het verhaal, voel je de woede, het verdriet en de machteloosheid. Dit is hoe een goede thriller moet zijn!

"Ze dwong zichzelf naar haar moeder te kijken, want ze wilde nooit vergeten wat deze klootzakken hadden gedaan." ~ p190.

Vanaf het aller eerste boek dat ik van Karin Slaughter las was ik al fan. Haar manier van schrijven, het tot in detail beschrijven van de meest bizarre dingen, de horror die haar personages overkomen maakt haar voor mij echt de beste thriller auteur die er is. Met Goede Dochter heeft ze zichzelf overtroffen, en kan ik echt zeggen dat dit haar beste stand alone tot dusver is! Een absolute aanrader voor alle thriller fans!


3 / 5

Vermakelijk boek maar niet van stoel geblazen

Goede dochter van Karin Slaughter heeft mij helaas niet van mijn stoel geblazen, maar ik heb mij zeker wel vermaakt. Het is een spannend boek dat veel vragen oplevert, goede personages heeft, die een mooie ontwikkeling doormaken en ook het einde is prima. Karin Slaughter durft veel onderwerpen aan te snijden: een schietpartij op een school, trauma’s, verkrachting, zussenband en moord. Maar ik miste tempo, vond er net iets te veel herhalingen inzaten en had het daarom op een gegeven moment wel gezien. Dit kwam doordat er geen gebruik is gemaakt van een vast personage, maar dat het verhaal vanuit zowel Charlottes als Sam’s perspectief is geschreven. Dat levert de lezer meer informatie op, maar zorgt ervoor dat sommige situaties wel heel herkenbaar zijn. Je hebt ze immers al eens gelezen.


4 / 5

Fascinerende familiebanden

Een enorme nieuwe dikke pil van Karin Slaughter, 500 bladzijden maar liefst! Dit keer een stand-alone, die geen deel uitmaakt van een serie.

Je zit gelijk in het verhaal, in 1989 beleeft het Amerikaanse gezin Quinn een enorm familiedrama. Door middel van flashbacks verneem je de daadwerkelijke toedracht. Eerst gezien door de ogen van de 13-jarige Charlotte Quinn, de jongste dochter van het gezin en later door de ogen van Samantha Quinn, de oudste dochter van 15 jaar, die blijvend letsel overhoudt. Hun moeder komt hierbij om het leven.

De meiden worden volwassenen en Samantha ziet haar vader en zus 20 jaar niet, ze is advocaat in het octrooirecht en woont en werkt in New York.

Charlotte blijft in het dorpje Pikeville wonen en werkt samen met haar vader. Hun vader Rusty is advocaat, hij verdedigt de daders van diverse zaken uit de lagere klasse.

28 jaar later raakt Charlotte betrokken bij een schietpartij op een school in Pikeville en komen de gruwelheden uit haar tienerjaren weer naar boven. Als haar zus Samantha betrokken raakt bij deze zaak, begrijp je beter de familiebanden en hun gedrag en persoonlijkheid hoe ze het verleden een plekje geven en er tegelijkertijd nog dagelijks mee tobben. Vooral de band die beide dochters afzonderlijk hebben met hun ouders wordt heel mooi beschreven.

De schrijfstijl is prettig, korte zinnen, heel beeldend en de schrijfster gaat zeker geen gruwelijke details uit de weg.

Kortom een heerlijke thriller voor de echte Slaugther fans en lezers die voor het eerst een thriller van haar willen lezen!Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Goede dochter
Goede dochter
Karin Slaughter
Paperback  512 paginas
1999