Goede dochter Paperback

Goede dochter
 

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.... Meer Goede dochter

Paperback
512 pagina's
€ 19 99
eBook € 13,99
Gebonden € 24,99

Bekijk alles van Karin Slaughter
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 
 

Samenvatting


Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Achtentwintig jaar later: Charlotte - de klassieke 'goede dochter' - is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven... Over Goede dochter: 'Slaughter doet waar ze goed in is: ze laat de lezer gruwelen.' - Elsevier 'Opnieuw een huiveringwekkende thriller die nog lang nazindert.' - Boeken Magazine 'Karin Slaughter verbluft opnieuw. Haar beschrijving van geweld tegen vrouwen is angstaanjagend, maar ook hun vechtlust geeft ze alle eer.' - KnackFocus

Product Informatie

Auteur

Karin Slaughter

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins Holland

ISBN

9789402726800

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , Thriller top 10 , Bruna Boeken top 10 , De beste thrillers van dit moment , Lekker lezen op vakantie , Vaderdag toppers , Bruna Top 100

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Pagina's

512

Formaat

215 x 140 x 43 mm

Vertaler

Ineke Lenting

Beoordelingen

‘Goede dochter’- Karin Slaughter4 / 5

Fascinerende familiebanden

Een enorme nieuwe dikke pil van Karin Slaughter, 500 bladzijden maar liefst! Dit keer een stand-alone, die geen deel uitmaakt van een serie.

Je zit gelijk in het verhaal, in 1989 beleeft het Amerikaanse gezin Quinn een enorm familiedrama. Door middel van flashbacks verneem je de daadwerkelijke toedracht. Eerst gezien door de ogen van de 13-jarige Charlotte Quinn, de jongste dochter van het gezin en later door de ogen van Samantha Quinn, de oudste dochter van 15 jaar, die blijvend letsel overhoudt. Hun moeder komt hierbij om het leven.

De meiden worden volwassenen en Samantha ziet haar vader en zus 20 jaar niet, ze is advocaat in het octrooirecht en woont en werkt in New York.

Charlotte blijft in het dorpje Pikeville wonen en werkt samen met haar vader. Hun vader Rusty is advocaat, hij verdedigt de daders van diverse zaken uit de lagere klasse.

28 jaar later raakt Charlotte betrokken bij een schietpartij op een school in Pikeville en komen de gruwelheden uit haar tienerjaren weer naar boven. Als haar zus Samantha betrokken raakt bij deze zaak, begrijp je beter de familiebanden en hun gedrag en persoonlijkheid hoe ze het verleden een plekje geven en er tegelijkertijd nog dagelijks mee tobben. Vooral de band die beide dochters afzonderlijk hebben met hun ouders wordt heel mooi beschreven.

De schrijfstijl is prettig, korte zinnen, heel beeldend en de schrijfster gaat zeker geen gruwelijke details uit de weg.

Kortom een heerlijke thriller voor de echte Slaugther fans en lezers die voor het eerst een thriller van haar willen lezen!


3 / 5

Anders dan ik gewend ben

Sam en Charlie Quinn hebben toen ze jong waren iets gruwelijks meegemaakt. Ze waren getuige van de moord op hun moeder, maar daar bleef het niet bij. Zelf is ze ook iets overkomen, waar ze 28 jaar later nog steeds mee in de knoop zitten. Beide dames zijn, net als hun vader, advocaat, maar allebei in een totaal andere richting. Charlie woont nog in hun geboortedorp Pikeville, Sam heeft dat leven vaarwel gezegd en woont in het bruisende New York. Ze spreken elkaar niet. Als er op een dag een schietpartij op de onderbouw van de plaatselijke school plaatsvindt, worden de levens van de twee zussen op de één of andere manier weer bij elkaar gegooid...

Jeetje, wat een lastig boek! Aan de ene kant echt een typische Slaughter, met haar manier van gruwelijkheden en personages omschrijven en natuurlijk het (ondertussen) welbekende Atlanta en het GBI. Toch was dit boek echt totáál anders dan de boeken die ik van Slaughter heb gelezen. Dit is mijn eerste standalone van haar, maar de reeksen met Sara, Jeff en Will heb ik letterlijk verslonden.

Wat mij in eerste instantie heel erg opviel, was dat er behoorlijk wat herhaling in het boek zat. Na de vierde keer hetzelfde zinnetje te hebben gelezen, werd ik er wat ziekelijk van en moest ik ook even een stop hebben van het boek. Ik ben daarna wel doorgegaan en gelukkig maar, want de tweede helft van het boek las een stuk fijner weg. Doordat Slaughter dezelfde gebeurtenis(sen) vanuit verschillende personages vertelt, zijn er gewoon stukken die overgeschreven lijken te zijn, ondanks dat ze een andere afloop hebben. Dit had van mij anders gemogen, ben niet zo'n fan van herhaling in boeken. Tevens heeft ze ergens een steekje laten vallen, want van één van de verhaallijnen was al goed duidelijk dat het anders zou aflopen dan waar naartoe gestuurd werd. De andere kwam wel wat onverwachter, maar helaas niet zo shocking als waar ze bekend om staat.

Ik had het idee dat er in dit boek niet zozeer de spanning de belangrijkste factor was, maar juist gevoelens. Misschien wel een beetje een "mislukte" psychologische thriller"? Ik weet het niet zo goed, vind het lastig. Er worden meerdere harde situaties geschetst en deze spelen allemaal in op je gevoelens en onderbuik. Het was zeker geen slecht boek, maar gewoon totaal anders dan ik had verwacht.

De opbouw van het verhaal verloopt traag, maar dat vind ik in dit boek niet perse een minpunt. Juist doordat het traag verloopt, krijg je wel meer details en hierdoor kun je je beter inleven in het verhaal. Ondanks dat het traag verliep, ging ik niet traag door het verhaal heen. Achteraf had ik ook niet het idee dat ik zoveel pagina's had weggelezen.

4* vond ik teveel, 3* te weinig, dus dan kom ik uit op 3,5*.


5 / 5

geweldig mooi boek

Wat een geweldig boek heeft Karen Slaughter weer geschreven! Twee Zussen maken op jonge leeftijd een traumatische gebeurtenis door, en dit heeft invloed op de rest van hun leven. Op enig monent wordt alles weer opgerakeld en lijkt het nog erger te worden. Ik vond de wijze waarop de relaties tussen de zussen beschreven is erg mooi, heel ontroerend en ook scherp. De gruweldaden worden gedetailleerd beschreven, ala Slaughter, en dan is het soms met je ogen knipperen... het boek leest als een trein, en is geen moment saai. Ik heb er erg van genoten,


5 / 5

Goede Dochter Karin Slaughter

En weer een zeer goede Karin Slaughter gelezen een echte "page turner" moeilijk om te stoppen met lezen geweldig verhaal tot het einde toe ,nadeel is wel dat je moet wennen aan andere schrijver(ster) als je deze uit heeft, eerst even bijkomen van de spanning ,of een andere Karin Slaughter lezen :-)


4 / 5

Een psychologische thriller met veel aandacht voor emoties.

Goede dochter – Karin Slaughter

Over de schrijfster:
Karin Slaughter (Georgia, 1971) is een Amerikaanse thrillerauteur. Ze verwierf bekendheid met haar zesdelige Grant County-reeks, waarin kinderarts en lijkschouwer Sara Linton haar hoofdpersonage is. Het eerste deel Blindsighted (Nachtschade ) verscheen in 2001, het laatste deel Skin Privilege (Onaantastbaar ) in 2007. Slaughter schreef ook de tweedelige Atlantis-reeks met special agent Will Trent in de hoofdrol. Ze verweeft haar beide protagonisten in de in 2009 gestarte Georgia-reeks, waarvan het eerste deel Genesis onder de gelijknamige titel in Nederland werd uitgebracht.

Haar thrillers worden wisselend ijzingwekkend, weergaloos spannend en gruwelijk genoemd. Ze werden in achtentwintig landen uitgegeven en verschijnen steevast op de nationale en internationale bestsellerslijsten. In totaal werden van haar boeken alleen al in Nederland meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Slaughter verwierf internationale faam, de titel 'Queen of suspense', een grote schare trouwe fans en veel lof van haar collega-misdaadschrijvers.


Achterflap:
Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later: Charlotte - de klassieke 'goede dochter' - is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven...Mijn mening:
Ik heb alle boeken van Karin Slaughter gelezen, ik kan gerust zeggen verslonden. De schrijfster staat garant voor een aantal uren gegarandeerd lees genot. Goede dochter is een stand alone waarin het gezin Quinn van het begin tot het eind centraal staat. De aanslag die 28 jaar geleden op het gezin gepleegd is heeft voor altijd zijn sporen na gelaten. De zusjes Charlie en Sam proberen ieder op hun eigen manier iets van hun leven te maken. Moeder is er niet meer dus ze zijn aangewezen op hun vader die na de bizarre aanslag niet in staat is zijn ware gevoelens te tonen. Wanneer Charlie van dichtbij een nieuwe aanslag mee maakt komen alle oude beelden weer helder op haar netvlies te staan. Dit zorgt voor herbelevingen die moeilijk te verwerken zijn, elke dag moet ze dealen met de gevolgen van hetgeen haar en haar familie is overkomen.
Slaughter is een kei in het uitwerken van personages, je voelt het verdriet, de boosheid de machteloosheid die schuilgaat in mensen met toch diep van binnen gevoelens van liefde waar ze zich veelal geen weg mee weten.
De levens van de personages voeren de boventoon ten op zichten van de spanning, zo af en toe vond ik het zelf iets te.
Het begin en het einde van het boek zijn spannend, heftig en vooral de plot is geweldig, maar wat mij betreft had dit wel in minder dan 500 bladzijden gekund.
De plot is rakend, bizar, emotioneel te noemen. Daar heeft Slaughter toch weer heel goed over nagedacht. Als ik het boek dicht sla heb ik begrip voor het gedrag van Rusty waar ik me tijdens het lezen soms aan stoorde, het geven van liefde kan op vele manieren plaats vinden dat wordt na het lezen van dit boek maar weer eens heel erg duidelijk.
De laatste 60 bladzijden heb ik twee keer gelezen om alles voor mezelf goed op een rijtje te hebben en dubbel te genieten van het einde.
Leesplezier: ****
Originalitiet: ****
Schrijfstijl: ****
Psychologie: *****
Spanning: ***
Plot: *****

Goede dochter krijgt van mij dik verdiend 4 sterren!
BiancaRecent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Goede dochter
Goede dochter
Karin Slaughter
Paperback  512 paginas
1999