Het virus Paperback

Het virus
 

Het tweede deel in de waanzinnige zoektocht naar het ontstaan van de mensheid, voor de lezers van Lee Child (en Preston & Child) Dokter Kate Warner komt in Marbella tot de gruwelijke conclusie dat de mensheid op het... Meer Het virus

Paperback
352 pagina's
€ 19 99
eBook € 12,99

Bekijk alles van A.G. Riddle
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 
 

Samenvatting


Het tweede deel in de waanzinnige zoektocht naar het ontstaan van de mensheid, voor de lezers van Lee Child (en Preston & Child) Dokter Kate Warner komt in Marbella tot de gruwelijke conclusie dat de mensheid op het punt van uitsterven staat. Een virus slaat ongekend hard om zich heen. Bijna een miljard mensen zijn er al aan overleden. De laatste hoop is gevestigd op een geneesmiddel. Alleen Kate heeft de sleutel om dit virus het hoofd te bieden. Op Malta wordt een stenen sarcofaag ontdekt uit een prehistorische tijd. Deze schat van Atlantis kan de mensheid redden. Of de ondergang betekenen... Lezersreacties op Amazon.com en Goodreads.com 'Waanzinnig vervolg!' ***** 'Net zo goed als het eerste deel - misschien wel beter...' ***** 'Niet weg te leggen. Ik hoop echt dat CBS het snel gaat verfilmen.' ***** 'Een combinatie van een fantastische avonturenroman zoals die van Lee Child en Vince Flynn met zeer goede research en een fantastische schrijfstijl.' *****

Product Informatie

Auteur

A.G. Riddle

Taal

Nederlands

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

ISBN

9789022572597

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Atlantis

Deel van reeks

2

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2017

Pagina's

352

Formaat

230 x 150 x 32 mm

Vertaler

Jan Mellema

Beoordelingen

‘Het virus’- A.G. Riddle4 / 5

Een fantastisch avontuur dat verder gaat dan het hier en nu

De spannende proloog neemt je 70.000 jaar mee terug in de tijd naar een lokatie in de buurt van het huidige Somalië en daarvan kijk je mee naar gebeurtenissen die leiden tot de start van een experiment. Een experiment, waarvan je later het belang in zult zien.

In de drie delen die daarop volgen gaan we verder waar het verhaal stopt in 'De Oorsprong', het eerste deel van deze trilogie. Dit eerste deel mocht ik al lezen en recenseren en kon daarom alles in dit deel nog beter volgen.
Vergis je niet, het is geen boek dat even gelezen wordt en je moet er zeker de tijd voor nemen om er echt van te kunnen genieten. De wisselende verhaallijnen in de korte hoofdstukken, het switchen van heden naar verleden en een blik op de toekomst verlangt de aandacht van de lezer.
Maar er komen ook steeds meer antwoorden op alle vragen. Je volgt Dokter Kate Warner en David Vale in hun zoektocht waarin ze worden gehinderd door Dorian Sloane die iemand anders blijkt te zijn dan hij voorgeeft te zijn. Kate en David hebben meer gemeenschappelijk dan ze zelf dachten.

De fantasie in dit verhaal is overweldigend. Net zoals in het eerste deel
is het een verhaal met een terugkijk in de geschiedenis van de mensheid. Gebeurtenissen zoals natuurrrampen en oorlogen die werkelijk gebeurd, zijn worden versmolten met het verhaal. Ook verschillende mythes worden gebruikt. Heerlijk om te lezen omdat je weet dat dit geen verzonnen mythes zijn. De auteur heeft hier een stevig staaltje van research laten zien. Maar vergis je niet; de fantasie overheerst!

Kate moet een moeilijke beslissing nemen die voor haar een belangrijk verschil zal maken. Dit las ik in een van de laatste hoofdstukken:
'Het was simpel: ze moest kiezen voor zichzelf of voor hen. Ze kon de mensen redden die leden onder de valse remedie die Janus aan Continuity had gegeven, of ze kon zichzelf redden. Maar zo simpel lag het niet. Als ze voor zichzelf koos, zou ze nooit meer de oude zijn. Maar als ze voor hen koos, zou ze misschien dat laatste stukje van haarzelf kwijtraken, het laatste wat nog over was van wie ze was, wie ze was geworden.'

'Het virus' is een fantastisch avontuur dat verder gaat dan het hier en nu.
Ik kijk uit naar het derde deel van deze trilogie en weet zeker dat ik daar ook de tijd voor ga nemen.
Graag gelezen!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het virus
Het virus
A.G. Riddle
Paperback  352 paginas
1999