• NextPrevious

Judas – een familiekroniek

Bekijk alles van

Astrid Holleeder

Kies uitvoering
Aantal
22.5
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem (nationale knuffelcrimineel) en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in. 

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader - werknemer bij Heineken - de familie jarenlang had overheerst en mishandeld.  

'Judas' speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 (de Heineken-ontvoering) alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

'Beklemmend, inktzwart en op sommige momenten huiveringwekkend. Toch emotioneert het boek ook en ontbreekt de Amsterdamse humor niet, hoewel die meestal cynisch en hard is'.
John van den Heuvel, DE TELEGRAAF

'De vrouw die zich uit dit milieu heeft weten te ontworstelen moet van tropisch hardhout zijn gemaakt. Judas is een fascinerende en ontroerende zedenschets.'
Sheila Sitalsing, DE VOLKSKRANT


Lees meer...

Productinformatie

Auteur
Astrid Holleeder
Uitgever
Lebowski
Taal
Nederlands
ISBN
9789048825028
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Categorie
BoekenNederlandse boekenThrillers & SpanningTrue CrimeTrue crime
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
11/14/2016
Aantal pagina's
576
Formaat
221 x 151 x 48 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken