Nachtblauw Paperback

Nachtblauw
 

Samenvatting

Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw. Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar...Meer Nachtblauw Lees meer

Product Informatie

Auteur

Simone van der Vlugt

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026332067

Productsoort

Boek

Categorie

Historische roman

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2016

Pagina's

304

Formaat

215 x 27 x 27 mm

Samenvatting

Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw. Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar...Meer Nachtblauw Lees meer

Paperback (2016)
304 pagina's
€ 20 99
Paperback € 12,99
Gebonden € 43,00
eBook € 9,99
Dwarsligger € 13,99

Bekijk alles van Simone van der Vlugt
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw. Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.


Product Informatie

Auteur

Simone van der Vlugt

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026332067

Productsoort

Boek

Categorie

Historische roman

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2016

Pagina's

304

Formaat

215 x 27 x 27 mm

Beoordelingen

‘Nachtblauw’- Simone van der Vlugt5 / 5

geweldig boek

Dit was de eerste keer dat ik een historische roman heb gelezen van Simone van der Vlugt en het was echt een hele boeiend boek. Erg goed en boeiend geschreven.
zeker een aanrader.


3 / 5

Helaas te voorspelbaar

Persoonlijk vond ik dit boek minder omdat je te vaak al weet wat er gaat gebeuren. Op het moment dat de pest in Delft komt was het voor mij al duidelijk dat Evert zou overlijden en Mattias weer terug zou komen, maar dan is het nog 100 bladzijden lezen; jammer. Maar verder een prettig boek om te lezen en is zo uit.


4 / 5

Geschiedenis van Delfts Blauw komt tot leven

Het verhaal van de jonge weduwe Catrijn Barentsdochter start in het jaar 1654 in het dorpje De Rijp, dichtbij Alkmaar. Na de dood van haar man, besluit Catrijn haar familie achter te laten en opnieuw te beginnen. Na een korte tijd in Alkmaar trekt ze verder naar Amsterdam waar ze aan het werk gaat als dienstmeisje bij de familie Van Nulandt. De vrouw des huizes schildert graag en op een onbewaakt ogenblik pakt Catrijn haar verfspullen en schildert een mooie Chinese vaas. Catrijn, die vroeger thuis meubelen beschilderde mist haar liefhebberij. Vol bewondering over haar talent stuurt haar baas haar naar Delft, waar ze bij de broer van de heer Van Nulandt aan de slag gaat als schilder in de plateelfabriek.

In Delft moet Catrijn haar plekje veroveren in de plateelfabriek waar alleen mannen werken. Langzaam zien de mannen dat ze echt talent heeft en accepteren haar als collega. De plateelfabriek loopt goed en er bloeit een relatie op tussen Catrijn en Evert van Nulandt. Alles lijkt Catrijn voor de wind te gaan, maar dan slaat de pest ook in Delft toe.

Simone van der Vlugt weet in haar nieuwe historische roman de wereld van het Delfts blauw, tegen de achtergrond van de Gouden Eeuw tot leven te wekken. Met waarheidsgetrouwe beschrijvingen van gebeurtenissen zoals de ontploffing van het Kruithuis, de uitbraak van de pest en de bekende figuren uit Delft, zoals Johannes Vermeer, Carel Fabritius, Quirijn en Engeltje van Cleijhoven heb je het gevoel de geschiedenis van Delft opnieuw te beleven.

De sfeerbeschrijvingen, historische feiten en kennis over het maken en beschilderen van het Delfts blauw laten zien dat de schrijfster haar research goed gedaan heeft. Tussen al deze historische gebeurtenissen wordt het verhaal verteld van de dappere Catrijn, die alleen naar een nieuwe stad trekt, aan het werk gaat in een mannenwereld en opnieuw verliefd wordt. Catrijn is haar tijd vooruit, maakt moeilijke keuzes en heeft ambities, zeker voor een vrouw niet normaal in die tijd. En ondanks alle tegenslagen die ze tegenkomt weet Catrijn haar weg te vinden.

De verweving van de geschiedenis en het verhaal van Catrijn zorgen voor een meeslepende roman waarin je echt wordt meegevoerd naar Delft in de Gouden Eeuw.


5 / 5

Nachtblauw van Simone van der Vlugt

Na de lege stad is dit voor mij de tweede keer dat ik een historische roman van Simone van der Vlugt lees en weer ben ik net als de vorige keer daardoor helemaal in de ban.
Wat schrijft zij toch geweldig. Met Nachtblauw is het net of dat ik me echt in Delft bevind en bekende schilders zoals Rembrandt uit vroegere tijden ontmoet. De manier hoe dat het Delfts blauw ontstaat, lijkt net of dat het allemaal echt zo is gegaan en tijdens het lezen zie je alles zo gebeuren. Het leven van Catrijn maakt hier een meeslepend liefdesverhaal omheen in een zeer drukke en woelige tijd.
Van mij mag er weer snel een volgende historische roman uitkomen. Gelukkig heb ik nog 2 stuks van haar niet gelezen en dat zijn Rode sneeuw in december en Jacoba, dochter van Holland.
Nachtblauw krijgt van mij 5 sterren.


4 / 5

Nachtblauw - Simone v.d. Vlugt

Catrijn, de hoofdpersoon is een nuchtere krachtige vrouw. Ze moet zich al jong zien te redden en neemt beslissingen waarvan je denkt...zo dat is pittig. Een warme aanrader, gewoon lezen.. Bruna Panningen

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Nachtblauw
Nachtblauw
Simone van der Vlugt
Paperback  304 paginas
2099