Oorsprong Paperback

Van de auteur van De Da Vinci Code

Oorsprong
 
 • Logo

Samenvatting

'Oorsprong' is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. In 'Oorsprong' houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in...Meer Oorsprong Lees meer

Product Informatie

Auteur

Dan Brown

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024576791

Productsoort

Boek

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller top 10 , Thriller , Boeken Dan Brown , Bruna Top 100 , Bruna Boeken top 10 , Nieuwe boeken in oktober

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

500

Formaat

228 x 150 x 44 mm

Vertaler

Erica Feberwee / Yolande Ligterink

Samenvatting

'Oorsprong' is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. In 'Oorsprong' houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in...Meer Oorsprong Lees meer

Paperback
500 pagina's
€ 24 99
Gebonden € 29,99
eBook € 17,99
Dwarsligger € 19,99
Cd € 19,99

Bekijk alles van Dan Brown
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch' waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal. Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch' geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken - en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen. Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch' schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan...

Product Informatie

Auteur

Dan Brown

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024576791

Productsoort

Boek

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller top 10 , Thriller , Boeken Dan Brown , Bruna Top 100 , Bruna Boeken top 10 , Nieuwe boeken in oktober

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

500

Formaat

228 x 150 x 44 mm

Vertaler

Erica Feberwee / Yolande Ligterink

Beoordelingen

‘Oorsprong’- Dan Brown4 / 5

Spannend en meeslepend!

Recensie Oorsprong- Dan Brown

Dit is een heerlijk dik boek, waar je een paar uur ondergedompeld wordt in een meeslepend verhaal. Robert Langdon is weer de held in dit verhaal. Hij raakt verwikkeld in een spannend avontuur, doordat een goede vriend van hem vrij in het begin van het boek vermoord wordt.
Er begint een zoektocht, met veel intriges en verhaallijnen in Barcelona. Een aanrader is om af en toe even te googlen op de plaatsen en kunst die in het boek genoemd worden, zo gaat het verhaal nog meer leven. Ik had het geluk vooraf een uitleg over de gebruikte kunst te krijgen, dit voegt zeker wat toe.
Robert werkt samen met een mooie vrouw, de toekomstige kroonprinses van Spanje. Dit gegeven zorgt voor extra ontwikkelingen. Er spelen meerdere lijnen door elkaar, die op een knappe wijze vervlochten zijn. Je blijft als lezer steeds weer gissen hoe het zit.
Langzaam aan wordt toewerkt naar ‘het mysterie’ waar het allemaal om draait… Omdat het zo’n lekker lang verhaal is, wordt de spanning goed opgebouwd. Minpuntje vond ik zelf dat de uiteindelijke onthulling van dit mysterie bijna een anticlimax was. Je leeft zolang toe naar de onthulling en die wordt als zo ‘bijzonder’ gebracht, dat de werkelijke onthulling me tegenviel. Maar dit is natuurlijk persoonlijk.
Het verhaal zelf is dan nog niet afgelopen en krijgt nog een, voor sommige lezers misschien, verrassende ontknoping. Zelf vermoedde ik dit al wel, maar gaandeweg het verhaal was me dit ook weer ontschoten.
Al met al een boek wat zeker de moeite waard is van het lezen en je heerlijk meevoert in een spannend verhaal.


5 / 5

MEGA gaaf boek! Zeker een aanrader :)

Een typisch Dan Brown boek! Fijn om weer een nieuw Robert Langdon verhaal te lezen. Boek leest lekker weg en heeft een verrassend einde.

Kortom, ik ben zeer zeer zeer tevreden. Kan niet wachten op de volgende Dan Brown bij Bruna te kopen!


5 / 5

Oorsprong

Was weer een heerlijk spannend boek


4 / 5

Vertrouwd goed!

Om maar met de deur in huis te vallen, Dan Brown heeft wederom aan mijn verwachtingen voldaan. Ook dit boek heeft mij vanaf de 1e bladzijde weten te boeien. De insteek moderne kunst is compleet anders dan de voorgaande boeken en geven een verfrissend aspect aan dit hele verhaal. Persoonlijk leer ik heel veel van de boeken van Dan Brown en dat is met “Oorsprong” ook niet anders. Hij laat mij als lezer in dit boek continue nadenken over de dilemma’s die tussen God en de technologie waren, zijn en ontstaan. De kritiek dat het boek wat voorspelbaar en meer van het zelfde is kan ik ten dele onderschrijven maar het heeft mij absoluut niet het leesplezier ontnomen. Integendeel, ik kan niet wachten totdat Dan Brown een boek gaat schrijven over Amsterdam!


3 / 5

Waar komen we vandaan? Waar gaan we naar toe?

daar was dan eindelijk Oorsprong over de altijddurende moeilijke kwestie; Het ontstaan van leven …

Futuroloog Edmond Kirsch, oud-student en vriend van Robert Langdon, houdt zich al zijn hele leven bezig met de vragen:
Waar komen we vandaan? Waar gaan we naar toe?
De eeuwenoude vragen waar de strijd tussen religie en wetenschap steeds maar weer tot nieuwe schermutselingen leidt. Ieder geloof kent zijn eigen “waarheid” maar ook iedere wetenschapper denkt dat hij het antwoord heeft. Denk bijvoorbeeld bij de Katholieken aan het verhaal van Adam en Eva, de eerste mensen op aarde. Andere geloven hebben hier dan weer een variant op “bedacht”.
Of wat denk je van Charles Darwin met zijn evolutietheorie ….
Miljardair Edmond Kirsch denkt, of eerder gezegd beweert, dat hij het mysterie der vragen heeft opgelost. Hij organiseert dan ook een presentatie in zijn geliefde Spanje, het Guggenheim museum in Bilbao. Hij krijgt de volledige medewerking van museum-directeur Ambra Vidal – de inmiddels verloofde van kroonprins Julian wiens vader, de koning van Spanje, op sterven ligt. Eregast is natuurlijk de wereldberoemde Robert Langdon, Kirsch goede vriend – inspirator – en leraar. Maar er is op het laatst nog één extra persoon aan de gastenlijst toegevoegd, en die heeft niet veel goeds in de zin.
Kirsch heeft alles op een rijtje, de presentatie begint fascinerend, tot het noodlot toeslaat.
Langdon en Vidal zijn van mening dat Kirsch' verkondiging aan de wereld gewoon door moet gaan en ze beginnen dan ook aan een zoektocht door verschillende steden van Spanje naar de plek waar Edmond zijn theorie heeft opgeslagen, het wachtwoord dat de hele presentatie weer kan activeren. Een trip door geschiedenis, kunst en wetenschap. Ze krijgen hulp van een technisch hoogstandje dat ontwikkeld is door Kirsch, Winston – een soort supercomputer die hen met alles helpt. Zullen ze op tijd het juiste wachtwoord vinden voor ze in handen vallen van de tegenstanders die het niet zo goed voor hebben met de twee? Wat is de geheime missie van het Paleis en zijn Guardia Real? Wie is de mysterieuze Regent die opdrachten lijkt uit te delen om bepaalde mensen te liquideren?
Al met al weer een spannend gegeven voor een boek … ware het niet dat naar mijn idee de spanning wat te ver gezocht is in bepaalde verhaallijnen. Niet ter zake doende feitjes die niks toevoegen aan het verhaal op zich. De verhouding schei-, en natuurkundige uitleg en “persoonlijke verhalen” een beetje uit balans is.
Wetenschappelijk gaat het leven al ééuwen langer mee zullen we maar zeggen. Wat is de daadwerkelijke oorsprong van leven en waar moet het naartoe met onze wereld zoals we hem kennen?
Het boek zet zeker aan tot denken, misschien dat dat het grote pluspunt is van deze pil.
Maar of we er ooit aan uitkomen, we de vragen kunnen beantwoorden die zoveel wetenschappers en religieuzen bezighoudt … dat is de vraag die waarschijnlijk nog generaties lang op allerlei vlakken onderzocht zal gaan worden.
Als we tenminste nog de tijd hebben. Want als we Kirsch moeten geloven dan staat ons nog wat te wachten!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Oorsprong
Oorsprong
Dan Brown
Paperback  500 paginas
2499