• NextPrevious

Overschreden grenzenvan Montmirail via Phalsbourg en Straatsburg naar Amsterdam en de tolerantie in de Republiek der Verenigde Nederlanden

Bekijk alles van

Ben van Veen

Kies uitvoering
Aantal
29.95
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Politiek, godsdienst en economische belangen vormen samen een explosief mengsel. Dat blijkt op veel plaatsen in de wereld anno 2017, het jaar waarin wordt herdacht dat Luther 500 jaar geleden zijn stellingen in Wittenberg bekend maakte. In de zestiende eeuw vatte dat mengsel vlam in óns werelddeel. Met als uitgangspunt een familie van Hugenoten op de vlucht uit Frankrijk via het Duitse rijk naar de Republiek der Verenigde Nederlanden wordt een beeld geschetst van de bloedige strijd en de onverdraagzaamheid die het leven in West-Europa, met name in Frankrijk, ten tijde van de Hervorming bepaalden. Maar ook toen was er hier en daar sprake van tolerantie, van verdraagzame mensen wier vergeten namen in herinnering worden gebracht. De lezer zal zich niet eraan kunnen onttrekken gebeurtenissen van nu te vergelijken met wat zich in de 16de eeuw afspeelde.

Productinformatie

Auteur
Ben van Veen
Uitgever
U2pi BV
Taal
Nederlands
ISBN
9789087596927
Productsoort
Boek
Uitvoering
Gebonden
Categorie
BoekenNederlandse boekenGeschiedenisGeschiedenisGeschiedenis
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
9/8/2017
Aantal pagina's
239
Formaat
248 x 170 x 22 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken