Robijnrood Gebonden

Robijnrood

Waarom is niemand in haar familie normaal!?! Gek wordt de zestienjarige Gwendolyn soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en zeker haar arrogante nichtje Charlotte. Maar vooral van alle geheimen in...... Meer

Gebonden
352 pagina's
€ 1495


Bekijk alles van Kerstin Gier

Ontvang een e-mail wanneer het product weer beschikbaar is

Recent in de media
collectie

Recent in de media

Bekijk alle boeken

Samenvatting


Waarom is niemand in haar familie normaal!?! Gek wordt de zestienjarige Gwendolyn soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en zeker haar arrogante nichtje Charlotte. Maar vooral van alle geheimen in haar eigenaardige familie... Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van 100 jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en... de knappe Gideon. Ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden... -> Eerste deel van de Edelstenen-trilogie -> Internationale bestseller: rechten verkocht aan 19 landen -> Sinds 2009 al meer dan 180.000 boeken van Robijnrood verkocht in Duitsland -> Saffierblauw verschijnt najaar 2011, smaragdgroen verschijnt voorjaar 2012

Product Informatie

Auteur Kerstin Gier
Taal Nederlands
Uitgever Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
ISBN 9789020679038
Productsoort Boek
Categorie Young adult
Leeftijd 15+
Verschenen februari 2011
Pagina's 352
Formaat 218 x 40 x 40 mm

Beoordelingen

‘Robijnrood’- Kerstin Gier5 / 5

Recensie

Het verhaal gaat over het tienermeisje Gwendolyn die ontdekt dat ze een bepaald gen heeft waarmee ze door de tijd kan reizen. Het blijkt dat haar familie lid is van een genootschap van tijdreizigers, er zijn er in totaal twaalf en zij is de laatse in de lijn. Door middel van een bepaald apparaat (chronograaf) kunnen mensen met het gen naar een specifiek tijdstip in het verleden reizen. In de chronograaf wordt het bloed van alle twaalf tijdreizigers opgeslagen. De eerste chronograaf is echter door de ouders van de hoofdpersoon gestolen voordat deze naar het verleden zijn gevlucht. Nu is het de taak van de hoofdpersoon om samen met een andere tijdreiziger (op wie ze hopeloos verliefd wordt) aan een tweede chronograaf alle twaalf de bloedtypen weer opnieuw toe te voegen. Wanneer dit is gebeurt zal er namelijk een groot geheim onthuld worden. Maar wat houdt het genootschap allemaal achter en wat houdt dit geheim precies in? Is het onthullen ervan wel in ieders belang?
De hoofdpersoon belandt in een wereld waarop ze totaal niet is voorbereid. Ze probeert zich echter aan te passen aan haar nieuwe situatie en er het beste van te maken. Het personage zal zeer herkenbaar zijn voor veel tienermeisjes, dit is goed neergezet. Aan de verdieping van de personages ontbreekt echter het een en ander. Waarschijnlijk dat dit in latere delen meer aan bod komt en de schrijfster zich nu vooral op het uiteenzetten van de verhaallijn gericht heeft.
De schrijfster gebruikt veel jeugdig, populair taalgebruik voor de doelgroep zal dit herkenning oproepen. Voor de iets oudere lezer kan dit een obstakel vormen. Wanneer je je hier echter overheen kan zetten is dat wel de moeite waard. Het is een origineel en spannend verhaal met meer dan genoeg mysteries en geheimen om je aandacht vast te houden en uit te doen kijken naar het volgende deel.


5 / 5

Recensie

Dit is echt een geweldig boek! Het gaat over Gwen die ondekt dat niet Charlotte maar zij het tijdreis gen heeft. Er gaat een wereld voor Gwen open maar ze moet ook nog heel veel leren. Charlotte is haar hele leven hier op voorbereid maar Gwen niet. Deel 2 en 3 heb ik ook gelezen en ze zijn allemaal stuk voor stuk geweldig. Ik raad dit boek ook echt aan als je van werkelijkheid gecombineerd met fictie houd.


3 / 5

Recensie

hi, het is een super leuk boek, maar soms moet je iets 2x lezen om het te begrijpen.(dat geeft niks want dan doe je langer over het boek) het is zeker een aanrader maar ik denk voor 13+.
als ze gaan tijdreizen was het iets wat onduidelijk of als ze moeilijkere woorden gebruikte maar gewoon nog een keer lezen en je snapt het. dus ik zeg lezen, en lees de andere boeken ook, want robijnrood is niet de enige!


5 / 5

Recensie

Een geweldig boek, je leest er snel doorheen.

Het is zeker een aanrader, voor elke leeftijd!

Ik kan niet wachten tot deel 2 en deel 3!


5 / 5

Recensie

leuk boek! raadselachtig en spannend, je leest hem zo uit! 2e deel komt in september, kan niet wachten.