Toen ik je zag Paperback

mijn leven met Antonie

september 2015 11 recensies
Toen ik je zag
 

Samenvatting

NIEUW: Speciale editie met extra foto's, nooit eerder gedeelde brieven en notities. Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden en worden verliefd. De buitenwereld ziet een...Meer Toen ik je zag Lees meer

Product Informatie

Auteur

Isa Hoes

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026334115

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2015

Pagina's

288

Formaat

216 x 137 x 27 mm

Samenvatting

NIEUW: Speciale editie met extra foto's, nooit eerder gedeelde brieven en notities. Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden en worden verliefd. De buitenwereld ziet een...Meer Toen ik je zag Lees meer

Paperback
288 pagina's
€ 15 00
eBook € 9,99
Dwarsligger € 13,99
Cd € 18,95

Bekijk alles van Isa Hoes
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


NIEUW: Speciale editie met extra foto's, nooit eerder gedeelde brieven en notities. Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden en worden verliefd. De buitenwereld ziet een stralend stel, maar in werkelijkheid kampt Antonie steeds vaker met depressies. Isa probeert haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen. Toen ik je zag is niet alleen een ode aan een veelzijdig talent en een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hielden, het is ook een zeer aangrijpend relaas over leven met een echtgenoot die lijdt aan depressiviteit. Voor deze speciale editie maakte Isa een selectie uit hun meest persoonlijke archief. Het boek bevat nieuwe foto's van Antonie, Isa en hun gezin, maar ook nooit eerder gedeelde brieven en notities. 'Het boek is een liefdevolle poging tot verzoening, tot herstel en vereeuwiging van de liefde.' - NRC Handelsblad 'Aangrijpend en meeslepend geschreven.' - Nederlands Dagblad 'Een bijzonder boek van een bijzondere vrouw.' - Gooi- en Eemlander


Product Informatie

Auteur

Isa Hoes

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026334115

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2015

Pagina's

288

Formaat

216 x 137 x 27 mm

Beoordelingen

‘Toen ik je zag’- Isa Hoes5 / 5

Een biografie-verhaal welke ik nog nooit zo mooi had gelezen

Ik ben sinds het begin fan van Isa Hoes en Antonie Kamerling, voor mijn 18e verjaardag wist ik wat ik wilde: het boek van Isa Hoes! Mijn ouders hebben dit boek aan mijn gegeven voor mijn 18e verjaardag en ik heb in 2 dagen het boek uitgelezen, het is dat ik naar school moest anders was het is 1 dag uit.
Je beseft pas als je het boek leest was Antonie Kamerling en Isa Hoes hebben meegemaakt (uiteraard lees je het en maak je het niet helemaal mee zoals zij hebben meegemaakt maar toch lees je het), ik kan het boek iedereen aanraden! Aan het einde van het boek valt er een leegte weg van Antonie maar Wauw Isa, wat een fantastisch boek!


4 / 5

Ontroerend

In Toen ik je zag verteld Isa Hoes over haar leven samen met Antonie Kamerling. Het ogenschijnlijk perfecte stel lijkt het prima voor elkaar te hebben. Antonie en Isa lijken tegenpolen, Isa ziet zelfs een voorbeeld in Antonie en haalt haar goede kanten naar boven. Hij maakt zichzelf razendsnel populair, schijnt het met iedereen goed te kunnen vinden. Alles lijkt hem gemakkelijk af te gaan. Antonie heeft echter steeds vaker periodes van neerslachtigheid en hij trekt zijn gezin hier in mee. Zijn manische periodes zijn voor Isa in eerste instantie een welkome afwisseling tot dat ze inziet dat het echt niet goed met hem gaat. Ze haalt hem over om hulp te gaan zoeken. Helaas mag het niet baten, ondanks alles wat ze samen hebben opgebouwd berooft Antonie zich toch van het leven en moet Isa al haar moed bij elkaar schrapen om alleen met hun twee kinderen door te gaan.

Toen ik je zag is het ontroerende en waargebeurde verhaal van een jong gezin dat worstelt met manische depressiviteit. Puur en open verteld de auteur over haar successen en die van haar man, hun vakanties en hun werk als bekende en populaire acteurs, maar ook over hun diepste dalen en eigenaardigheden. Het boek komt zeer oprecht en menselijk over en moet wel vanuit het hart zijn geschreven. Isa Hoes weet een voor haar zeer roerige periode mooi te verwoorden. Toen ik je zag zal ongetwijfeld voor vele die in een vergelijkbare situatie zitten of hebben gezeten een grote steun zijn. Ze schrijft krachtig en treffend. Een boek wat erom vraagt gelezen te worden.


3 / 5

Mooi

Hoewel dit boek geen literair hoogstandje is heeft het me wel geraakt. Dat kan ook komen doordat ik het als luisterboek in de auto had en Isa het zelf voorleest. Daardoor kan ze precies de nuance leggen waar hij bedoelt is.
Het blijft gewoon niet te begrijpen hoe iemand die zoveel mee heeft in het leven tot de beslissing kan komen er uit te stappen. Zoals Isa zelf al zegt is dat misschien maar goed ook want dat is een teken dat je niet hetzelfde denkt als Antonie. Je krijgt door dit boek geen beter beeld waarom iemand met deze ziekte tot zo een beslissing komt maar je krijgt wel een beeld hoe het is om met zo iemand te leven en dat is behoorlijk heftig.


5 / 5

Recensie

heel mooi en gevoelig geschreven.. tranen op mijn wangen af en toe. begrip voor isa, ik heb zelf ook een man met een ziekte in zijn hoofd en dat is niet altijd even makkelijk.. daarom ook heel herkenbaar. de woede van haar, het onbegrip, de onmacht maar ook veel liefde en kracht die zij bezit! ben al jaren fan van die twee en het was een schok te horen dat antonie er niet meer was. normaliter ben ik boos op mensen die kiezen voor zelfdoding maar in deze situatie heb ik groot begrip! isa sterkte in de toekomst met merlijn en vlinder, jij red het wel!


5 / 5

Recensie

Prachtig boek. Heb het in een keer uitgelezen. Heb grote bewondering voor Isa, dit is een heel integer en liefdevol geschreven boek.Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Toen ik je zag
Toen ik je zag
Isa Hoes
Paperback  288 paginas
1500