Uitgebroed Paperback

Uitgebroed
 

Samenvatting

Verteerd door pijn en verdriet besluit Lilith van Winckel om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd. Nadien gaat het leven voor haar familie en...Meer Uitgebroed Lees meer

Product Informatie

Auteur

Pat Craenbroek

Taal

Nederlands

Uitgever

Paris Books

ISBN

9789492883230

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

330

Formaat

216 x 140 x 27 mm

Samenvatting

Verteerd door pijn en verdriet besluit Lilith van Winckel om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd. Nadien gaat het leven voor haar familie en...Meer Uitgebroed Lees meer

Paperback
330 pagina's
€ 20 00

Bekijk alles van Pat Craenbroek
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Verteerd door pijn en verdriet besluit Lilith van Winckel om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar getreurd, maar niemand in haar omgeving is echt verbaasd. Nadien gaat het leven voor haar familie en vrienden verder. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met verstrekkende gevolgen heeft uitgebroed. Hoewel verraad, moord en wraak de voornaamste ingrediënten zijn van deze pageturner, heeft het verhaal meerdere lagen. De verrassende wendingen en bij momenten pijnlijk mooie beschrijvingen maken van dit boek een aangrijpende thriller die nét even anders is dan we gewend zijn. Pat Craenbroek is een vrouwelijke arts die in het begin van haar carrière als gerechtsarts aan de slag was. Nu laat ze haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in Uitgebroed, een duister, en op alle fronten overtuigend verhaal.


Product Informatie

Auteur

Pat Craenbroek

Taal

Nederlands

Uitgever

Paris Books

ISBN

9789492883230

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

330

Formaat

216 x 140 x 27 mm

Beoordelingen

‘Uitgebroed’- Pat Craenbroek4 / 5

4,5/5* Een ongelooflijk knap thrillerdebuut!

Lilith Van Winckel is gehuwd met Jim. Binnen haar huwelijk wordt ze op meer dan een manier gekweld, en verteerd door verdriet en pijn besluit ze om zichzelf voor een aankomende trein te laten vallen. Familie en vrienden zijn niet verbaasd maar daar houdt het dan ook mee op. Einde verhaal zou je denken, maar niets is minder waar...
Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met verstrekkende gevolgen heeft voorbereid.

Op de cover staat vermeld dat dit een literaire thriller is. Ik heb deze thriller ervaren als een beduidende psychologische thriller. De verschillende lagen en verhaallijnen zijn zonder meer geloofwaardig.
Ook de personages zijn uitgebreid uitgewerkt, waardoor ze geloofwaardig overkomen.
Ik werd als verrassing nog even meegenomen naar de haven, de cafe's en het museum van het naburig Breskens.

De spanning en verrassende wendingen in deze thriller zijn hier en daar immens en daarom genoot ik van de mooie woordkeuze en de zinsbouw; hierdoor blijft het toch wat zachter, menselijker.
In eerste instantie lijken de verschillende verhaallijnen niets met elkaar te maken te hebben, maar Pat Craenbroek heeft deze thriller op een ongelooflijk knappe manier uitgebroed.
En wat een pracht van epiloog!

"Uitgebroed" is geen snelle thriller, maar de lagen van spanning zijn bijzonder divers; van angst door volstrekte isolatie, het niet weten wie de dader is en benauwing door gekozen eenzaamheid tot bijna diabolische wraakzucht.


4 / 5

Tijd voor wraak

Lilith Van Winckel - werkzaam bij een forensisch patholoog - voelt zich niet gelukkig in haar huwelijk met haar dominante echtgenoot. Voor de buitenwereld is hij de vriendelijke, liefhebbende man, maar zolang niemand er getuige van is, bezorgt hij haar blauwe plekken en treitert er op lustig los.
Een man in een penitentiaire inrichting, een vrouw die zich geroepen voelt om met de eenzame gevangene te corresponderen.
Een man en een jonge vrouw - zij komt oorspronkelijk van over de grens - delen hun dagen met elkaar in een zwervend bestaan.
De deel van de belangrijkste personages die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, heb ik hierbij zeer kort 'voorgesteld'.

Lilith krijgt veel verdriet en tegenslag te verwerken, vindt het leven geen feestje meer en besluit dat een aanstormende trein soelaas zou kunnen bieden. Op dit voornemen moet ze wel eerst een poosje broeden en daar neemt ze dan ook ruim de tijd voor.

'De pijn snijdt me doormidden, ze stompt me diep in mijn maagstreek en duwt me in de hoek van de kamer. Daar zak ik in elkaar en blijf ik uitgeput liggen. Ik voel armen die aan me trekken en nog meer naalden die in me prikken.
Ik ontwaak in een onbekend kamertje. Ik ben opgenomen, gedwongen, en daarmee gereduceerd tot een willoos ding dat wordt geobserveerd en pilletjes krijgt. Wanneer ze met me willen praten, snauw ik ze toe dat het hun zaken niet zijn, dat ik dood wil en dat ze me met rust moeten laten.'

Nadat ze familie op de hoogte is gebracht van het ongeval met de trein, is haar omgeving niet echt verrast, eigenlijk hadden ze het misschien ook wel verwacht.
Het is echter niet zo dat na de uitvaart de rust terugkeert. Dan pas blijkt dat Lilith op geniale wijze allerlei scenario's heeft uitgedacht en dat haar omgeving haar niet snel zal vergeten. Ze zinde op wraak en die wraak zal zoet zijn. Dat zou het tenminste voor Lilith zijn.......

Wanneer een auteur zelf actief is om zijn/haar debuut te promoten en het boekenkind bij diverse recensenten aanbiedt, ben ik altijd wat terughoudend. Er wordt zo ontzettend veel geschreven, dat je door de debuutbomen het boekenbos soms bijna niet meer ziet. Toch heb ik 'ja' gezegd tegen Pat Craenbroek, nadat ik wat informatie had gezocht op internet. Het feit dat ze zelf gerechtsarts is geweest, trok me over de streep en......ik heb hiervan geenszins ook maar een klein beetje spijt gehad.
Dit boek zit gewoon magnifiek in elkaar, heeft meerdere lagen die ingenieus met elkaar verweven zijn en de auteur speelt handig met het gegeven 'tijd'. Door de diverse flashbacks krijgt de lezer stukje bij beetje een completer plaatje. En die intelligent gedoceerde informatie maakt het me nou juist zo moeilijk om, zonder te spoileren, iets te vertellen over het verloop van het verhaal. Alles in het boek heeft raakvlakken met elkaar en het is juist zo fantastisch om steeds iets meer te kunnen koppelen aan dat wat je ondertussen al weet.

De auteur beschrijft verlies, moord, eenzame opsluiting, verraad en wraak stevig en invoelbaar, daarom zijn de zinnen van fijn proza juist zo opvallend mooi. Er is daarin sprake van evenwicht.
De korte hoofdstukken betekenen steeds een perspectiefwisseling, waarbij de hoofdstukken waarin Lilith aan het woord is en was vanuit de ik-vorm zijn geschreven.

De term 'literaire thriller' die prijkt op de cover dekt mijns inziens niet voldoende de lading en doet het boek zelfs tekort. Het verhaal maakt zeker nieuwsgierig naar de beweegredenen van de personages en er is geregeld sprake van een spanningsboog. Toch zou ik liever spreken van een spannende psychologische roman. Niet omdat ik het geen thriller vind, maar omdat de auteur heel diep in de hoofdpersonages is gedoken en ze psychologisch heeft uitgediept. Het gaat in dit verhaal uiteraard wel om de prangende vraag; wie-heeft-het-gedaan?, maar een zeer belangrijke bijkomstigheid is; wat zijn de beweegredenen? En die beweegredenen worden door Craenbroek nou juist zo goed uitgewerkt.


4 / 5

UITGEBROED, EEN HEERLIJKE THRILLER.

Mijn eerste indruk van het boek:  het boek heeft een aparte cover, wat spanning en mysterieus uitziet. Het kwam bij mij niet over als een thriller cover tot ik er beter naar keek. De verborgen woorden en getekende poppetjes zorgen ervoor dat ik nieuwsgierig ben naar het verhaal. Door het lezen van de beschrijving was ik gelijk om. Het boek bevat een mooie hoeveelheid van 324 bladzijden dit past goed bij de prijs.

Het verhaal zelf begint gelijk spannend. Er komen verschillende karakters in voor die allemaal aan elkaar gelinkt zijn. Door de vlotte schrijfwijze van de schrijfster leest het boek fijn weg en het houdt in zijn greep. Alle karakters zijn goed beschreven en makkelijk uit elkaar te houden, hierdoor kan ik mij goed in hen verplaatsen. Dit gaf mij een extra fijne leeservaring. Het verhaal heeft een goede verhaallijn, waar alles goed in is uitgewerkt. De schrijfster heeft haar research goed gedaan en maakt het verhaal erg geloofwaardig. Het plot van het verhaal is wel een beetje voorspelbaar, maar dit stoorde mij niet.

Ik raad dit boek aan alle thrillerlezers en kijk erg uit naar meer schrijfwerk van deze auteur.STERRENIk geef dit boek 4 sterren.BOOKLOVERSAPHIRA


4 / 5

Morbide zaken worden luchtig verteld...

Pat Craenbroek (1966) is een Belgische vrouwelijke arts die in het begin van haar carrière als gerechtsarts aan de slag ging. Nu werkt ze zowel in de zakenwereld als in de klinische praktijk. Als kind won ze opstelwedstrijden en werd ze geprezen om haar taalgevoel. Toch koos ze voor een medische loopbaan. Het schrijven is echter altijd blijven kriebelen en de voorbije jaren schreef ze in haar zeldzame vrije uurtjes stukken die samen de thriller ‘Uitgebroed’ zijn geworden. Pat Craenbroek laat haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in ‘Uitgebroed’. Verweven met de feitelijke kennis die zij in het begin van haar carrière opdeed tijdens haar werk, heeft dit geleid tot een duister, op alle fronten overtuigend verhaal.

Lilith van Winckel besluit om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Verteerd door pijn en verdriet komt ze tot dit besluit. Haar familie en vrienden kijken hier niet echt van op omdat Lilith een tijdje opgenomen is geweest in een kliniek. Ze treuren om haar maar het leven gaat verder. Al snel blijkt echter dat de vrouw al maanden voor haar dood bezig was met een plan. Een plan met verstrekkende gevolgen.

Pat Craenbroek heeft met ‘Uitgebroed’ een spannende literaire thriller geschreven. Een aangrijpend boek dat je in één ruk uitleest. Nét iets anders geschreven dan de doorsnee thriller en dat maakt het boek zo interessant. Craenbroek diept haar personages bijzonder goed uit, voor de een misschien wat te veel maar voor de ander juist goed. ‘Uitgebroed’ heeft verschillende verhaallijnen die aan het eind allemaal mooi samenvallen. Het plot is bijzonder goed uitgedacht en heeft verschillende wendingen. Dit alles is doorspekt met de nodige humor. Morbide zaken worden luchtig verteld.

‘De stilte en de rust van het mortuarium waren een verademing. De doden liggen daar maar, ze pruttelen niet tegen, zijn niet eigenwijs of brutaal en vooral, wat toen pure luxe leek, ze huilen niet eindeloos’.

‘Uitgebroed’ is een origineel thrillerdebuut met verschillende thema’s. Verraad, wraak, moord, dit alles passeert de revue. Pat Craenbroek weet hoe ze haar lezers gevangen moet houden.
Een knap staaltje werk dat ik met 4,5* waardeer.


4 / 5

Morbide zaken worden luchtig verteld...

Pat Craenbroek (1966) is een Belgische vrouwelijke arts die in het begin van haar carrière als gerechtsarts aan de slag ging. Nu werkt ze zowel in de zakenwereld als in de klinische praktijk. Als kind won ze opstelwedstrijden en werd ze geprezen om haar taalgevoel. Toch koos ze voor een medische loopbaan. Het schrijven is echter altijd blijven kriebelen en de voorbije jaren schreef ze in haar zeldzame vrije uurtjes stukken die samen de thriller ‘Uitgebroed’ zijn geworden. Pat Craenbroek laat haar levendige en soms licht morbide verbeeldingskracht de vrije loop in ‘Uitgebroed’. Verweven met de feitelijke kennis die zij in het begin van haar carrière opdeed tijdens haar werk, heeft dit geleid tot een duister, op alle fronten overtuigend verhaal.

Lilith van Winckel besluit om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Verteerd door pijn en verdriet komt ze tot dit besluit. Haar familie en vrienden kijken hier niet echt van op omdat Lilith een tijdje opgenomen is geweest in een kliniek. Ze treuren om haar maar het leven gaat verder. Al snel blijkt echter dat de vrouw al maanden voor haar dood bezig was met een plan. Een plan met verstrekkende gevolgen.

Pat Craenbroek heeft met ‘Uitgebroed’ een spannende literaire thriller geschreven. Een aangrijpend boek dat je in één ruk uitleest. Nét iets anders geschreven dan de doorsnee thriller en dat maakt het boek zo interessant. Craenbroek diept haar personages bijzonder goed uit, voor de een misschien wat te veel maar voor de ander juist goed. ‘Uitgebroed’ heeft verschillende verhaallijnen die aan het eind allemaal mooi samenvallen. Het plot is bijzonder goed uitgedacht en heeft verschillende wendingen. Dit alles is doorspekt met de nodige humor. Morbide zaken worden luchtig verteld.

‘De stilte en de rust van het mortuarium waren een verademing. De doden liggen daar maar, ze pruttelen niet tegen, zijn niet eigenwijs of brutaal en vooral, wat toen pure luxe leek, ze huilen niet eindeloos’.

‘Uitgebroed’ is een origineel thrillerdebuut met verschillende thema’s. Verraad, wraak, moord, dit alles passeert de revue. Pat Craenbroek weet hoe ze haar lezers gevangen moet houden.
Een knap staaltje werk dat ik met 4,5* waardeer.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Uitgebroed
Uitgebroed
Pat Craenbroek
Paperback  330 paginas
2000