Verlaten Paperback

Verlaten

Samenvatting

Tijdens een doodgewone schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Zomaar ineens weg! Algauw blijkt dat iedereen ouder dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen....Meer Verlaten Lees meer

Product Informatie

Auteur

Michael Grant

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Holkema & Warendorf

ISBN

9789000313655

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Gone

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juli 2012

Pagina's

496

Formaat

215 x 140 x 40 mm

Vertaler

Maria Postema

Samenvatting

Tijdens een doodgewone schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Zomaar ineens weg! Algauw blijkt dat iedereen ouder dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen....Meer Verlaten Lees meer

Paperback
496 pagina's
€ 12 99
Gebonden € 19,99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Michael Grant
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Tijdens een doodgewone schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Zomaar ineens weg! Algauw blijkt dat iedereen ouder dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor er geen contact meer mogelijk is met de buitenwereld. Er breekt een enorme chaos uit. Net buiten de stad neemt Caine de leiding over zijn internaat en daarna ook over het stadje. Eerst weet hij enige orde te scheppen, maar gaandeweg voert hij met een aantal volgelingen een waar schrikbewind. Hoewel Sam helemaal geen leidende rol wil, besluit hij ten slotte toch dat hij de kwaadaardige Caine moet tegenhouden. Maar intussen komt de dag dat hij zelf vijftien jaar zal worden steeds dichterbij.


Product Informatie

Auteur

Michael Grant

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Holkema & Warendorf

ISBN

9789000313655

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Gone

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juli 2012

Pagina's

496

Formaat

215 x 140 x 40 mm

Vertaler

Maria Postema

Beoordelingen

‘Verlaten’- Michael Grant5 / 5

Recensie

In juni 2008 verscheen het boek Gone - Verlaten in Nederland.
De Amerikaanse schrijver, Michael Grant, heeft veel boeken van Stephen King gelezen en kijkt graag naar de serie ?Lost?. Deze dingen hebben hem geïnspireerd om dit boek te schrijven.

Gone ? Verlaten speelt zich af in Perdido beach, een klein stadje in Californië.
Iedereen die ouder is dan 15 jaar is plotseling verdwenen, in een soort ?poef?. Ook blijkt er een ondoordringbare barrière rondom de stad te zijn opgetrokken, als een soort van koepel waardoor internet, telefoons, mobieltjes, televisie en radio niet meer werken. Bijna direct breekt er chaos los want, er is geen politie, geen hulpverleners en wie zorgt er voor de achtergebleven baby?s?
Er gebeuren steeds vreemdere dingen. Er zijn gemuteerde dieren, zoals pratende coyotes en slangen met vleugels. Ook sommige kinderen hebben speciale krachten, waardoor de anderen zich minder voelen en er problemen ontstaan.

Sam Temple, een jongen die niet graag opvalt, wordt gekozen tot leider van de FAKZ (wat staat voor Fall-out Alley KinderZone). Hij wil dit eigenlijk niet, maar als hij ziet wat voor chaos er ontstaat neemt hij de leiding op zich. Samen met zijn vrienden probeert hij orde te scheppen.
Net iets buiten Perdido Beach licht een privé kostschool voor lastige en criminele jongeren. Als ook daar iedereen boven de 15 verdwijnt neemt Caine de leiding, later ook over het stadje. In het begin gaat het goed en Sam is blij dat hij niet meer zo?n grote verantwoordelijkheid heeft, maar uiteindelijk vormen Caine en zijn volgelingen een waar schrikbewind. Sam besluit dat hij Caine uit de weg moet ruimen, zodat het weer rustig wordt in Perdido Beach.
Het enige probleem is, dat de dag dat hij zelf 15 wordt steeds dichterbij komt?

Gone ? Verlaten is een bloedstollend boek dat je niet kan wegleggen voor je het uit hebt. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar heen en je wil natuurlijk weten hoe het verdergaat met de ene persoon terwijl je over de ander aan het lezen bent. Ook speelt het geheimzinnige ?duister? mee wat het verhaal extra spannend en onvoorspelbaar maakt.
Hoewel het boek meer dan 450 pagina?s heeft, lees je het zo uit. Het is erg vlot geschreven.
Gone ? Verlaten trekt je mee in het verhaal doordat de hoofdpersonen goed worden beschreven en je veel over de karakters te weten komt en omdat er geen grote tijdgaten inzitten; het boek gaat maar over een aantal dagen.

Kortom: Gone ? Verlaten is een boek dat je gelezen moet hebben!
Michael Grant gaat zes delen schrijven in de Goneseries. Het volgende boek is net uitgekomen: Honger. Deel drie verschijnt in augustus 2010, dus nog even afwachten!


4 / 5

Recensie

Een jeugdboek van formaat, letterlijk te vatten. Een baksteen dat onze jongere lezertjes wel degelijk zal weten te boeien, want het is een thriller op jeugdformaat, dat zo luchtig en goed werd geschreven dat de lezer geen moment denkt aan het ophouden van het lezen van deze knappe plot. Het is een voorbeeldig boek, want het brengt de smaak voor het lezen bij de jeugd, en dit hebben ze wel degelijk nodig, in deze wereld waar plezier en vertier vaak wordt aangebracht onder de vorm waar de minste inspanning wordt gevergd. Lezen is inspanning, maar hier is het een leuke inspanning. Minder dan tien dagen had de eigen zoon van veertien nodig om dit boek meester te maken? We beleven een spannend verhaal, waar op een bepaald moment alle mensen die ouder zijn dan vijftien blijkbaar verdwenen zijn. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd, en men kan niet zogauw een verklaring vinden van deze gebeurtenissen. Maar de overgebleven kinderen hebben al snel andere zorgen aan hun hoofd, want ze missen niet enkel hun ouders, maar ook elk ander communicatiemiddel, want alles lijkt uitgevallen te zijn op het gebied van de telecommunicatie. In deze wereld vervallen de jongeren in een klassiek scenario, waar je enkele mensen ziet die natuurlijk enkel oog hebben voor hun eigen belang en uiteraard alles zullen doen om zelf zoveel mogelijk in eigen zak te kunnen steken, en anderzijds de mensen die het algemeen belang beogen, en willen optreden voor het beste van iedereen. Een klassiek thema, uiteraard, maar hier zodanig goed uitgewerkt doorheen het personage van Sam, de held van het boek, die wel degelijk de strijd zal dienen op te nemen tegen de georganiseerde bende van jongeren die wel degelijk uit zijn op het verdrukken van de andere jongeren, en hun alle mogelijkheden wille ontnemen. Het wordt een strijd op leven en dood, en waarbij de verklaring voor de feiten een even belangrijk gegeven is. Het is een spannend verhaal, goed geschreven en overtuigend in mekaar gestoken. Een science-fiction die als een afaction dient beschouwd te worden, want de manier waarop we met onze wereld tekeer gaan wordt ook hier op de korrel genomen. Een spannend verhaal met een dubbele bodem, een boodschap naar onze jeugd? zodat ze er de lessen kunnen uittrekken en misschien intelligenter zullen optreden dan we het zelf hebben gedaan. Een intelligent jeugdbroek.


5 / 5

Recensie

het is echt een hele leuke serie. het zit vol spanning, avontuur en ook humor. de serie is origineel. het gaat over de kinderen die in een koepel wonen zonder ouders. die zijn verdwenen met iedereen die ouder is dan 15.
als je het nog niet gelezen hebt moet je het zeker doen.


5 / 5

Recensie

Dit boek doet me denken aan de serie Lost! Erg spannend en zeker ook leuk om te lezen voor volwassen! Miranda


5 / 5

Recensie

Keigoed !!
Dit boek is echt fantastisch en keigoed!! Je blijft lezen en kunt absoluut niet meer stoppen, wat een adembenemend verhaal!! Het enige minpuntje vond ik toch wel het einde, ik had toch op een iets happier end gehoopt, maar dat is heel persoonlijk denk ik (en zoals ik gelezen heb komt er een vervolg!).


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Verlaten
Verlaten
Michael Grant
Paperback  496 paginas
1299