Virus Paperback

Virus
 

Samenvatting

Spannende jeugdthriller van Boy 7-auteur in midprice-editie Kris, een jongen die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, is op vakantie met zijn neef Hopper. Ze rijden door de bergen als er een hevig noodweer losbarst....Meer Virus Lees meer

Product Informatie

Auteur

Mirjam Mous

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000354610

Productsoort

Boek

Categorie

Griezelplezier met de thematitels tijdens Kinderboekenweek , Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

maart 2017

Pagina's

288

Formaat

215 x 26 x 26 mm

Samenvatting

Spannende jeugdthriller van Boy 7-auteur in midprice-editie Kris, een jongen die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, is op vakantie met zijn neef Hopper. Ze rijden door de bergen als er een hevig noodweer losbarst....Meer Virus Lees meer

Paperback
288 pagina's
€ 12 50
Gebonden € 19,99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Mirjam Mous
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Spannende jeugdthriller van Boy 7-auteur in midprice-editie Kris, een jongen die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, is op vakantie met zijn neef Hopper. Ze rijden door de bergen als er een hevig noodweer losbarst. Kris schrikt zich het apelazarus. Er loopt een man op de weg! Hopper kan hem niet meer ontwijken. De jongens raken in paniek en slaan op de vlucht. Ze komen terecht in Odrín, een Spaans bergdorp, dat altijd in de schaduw ligt. Er hangt een unheimische sfeer en de meeste bewoners zijn nors en gedragen zich soms ronduit bedreigend. Kris en Hopper besluiten er stilletjes vandoor te gaan, maar de enige toegangsweg is ineens afgesloten en wordt door gewapende mannen bewaakt. Niemand mag het dorp nog in of uit – er waart een onbekend en zeer besmettelijk virus rond…  Over Virus op Hebban.nl:  ‘Mous flikt het weer! Met haar nieuwe thriller Virus weet ze het publiek opnieuw te trekken. Spannende gebeurtenissen, afgewisseld met humoristische formuleringen maken het boek interessant, grappig en aantrekkelijk!’  ‘Een echte aanrader dus, als je het mij vraagt, want niets is wat het lijkt.’ 


Product Informatie

Auteur

Mirjam Mous

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000354610

Productsoort

Boek

Categorie

Griezelplezier met de thematitels tijdens Kinderboekenweek , Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

maart 2017

Pagina's

288

Formaat

215 x 26 x 26 mm

Beoordelingen

‘Virus’- Mirjam Mous4 / 5

Mous flikt het weer!

“…Dus probeer ik zo onopvallend mogelijk door te slenteren, wat verrekte moeilijk is als de angst op dinosauruspoten door je lijf dendert.” Mous flikt het weer! Met haar nieuwe thriller ‘Virus’ weet ze het publiek opnieuw te trekken. Spannende gebeurtenissen, afgewisseld met humor maken het boek interessant, grappig en aantrekkelijk!
Kris gaat met zijn neef Hopper op reis naar Spanje. Ze krijgen een ongeluk en rijden iemand dood. Daarna raken ze met de auto naast de weg en kunnen ze niet verder. Ze besluiten naar het dorpje Odrin te gaan, om de auto te laten maken. Kris heeft een bijkomend probleem; hij heeft Gilles de la Tourette. Al snel volgt het volgende probleem: niemand mag het dorpje verlaten. Er heerst een gevaarlijk virus en dat virus moet eerst ‘weggewerkt worden’. Kris ontmoet Ana, een dorpsmeisje. Hoe gaat hij ‘overleven’ in het Spaanse dorpje waar veel mensen bijgelovig zijn?
Mirjam Mous weet Kris uniek te maken, door zijn Gilles de la Tourette. “Ik wrijf weer over de knoop, maar het is al te laat. “Mijn mond scheurt open en ik schreeuw het uit: ‘Fantastische tieten!’” Door Kris te laten kampen met het probleem, creëert Mous diverse humoristische passages. Van het moment dat ‘Tourette’ beslist dat Kris iemand bij haar borst moet grijpen, tot het hondengeblaf dat hij laat horen; menig situatie zal bij de lezer een lach op het gezicht toveren. Door de ziekte een ‘persoon’ te maken, lijkt het of Kris er echt niets aan kan doen. “Rijinstructeur rothumeur!’ roept Tourette.” Dit alles maakt de situaties nog komischer.
“Ik strek mijn nek, beuk met mijn vuist op mijn borstkas, braak een reeks geluiden uit en dat allemaal tegelijk. Tourette is een kei in multitasken.” De schrijfstijl van Mous is aantrekkelijk. Korte, staccato zinnen zorgen voor een humoristische en tegelijkertijd spanningsverhogende inslag. Via treffende zinnen, als ‘…verder is het stil. Behalve in mijn kop; daar is het oorlog. En het maakt niet uit hoe hard ik vecht, want Tourette wint altijd…’ weet Mirjam Mous emotie op te wekken. De lezer huilt en lacht met Kris mee, maar voelt tegelijkertijd de spanning. Verschillende passages zijn zo beeldend beschreven, dat de lezer zich waant in dezelfde omgeving als Kris.
Ik zou het liefst heel hard wegrennen, zo ver mogelijk van het lijk vandaan, maar ik moet Montana en de agent aanraken, want anders gebeurt er iets ergs, zegt Tourette – alsof het allemaal al niet erg genoeg is – dus loop ik als een slaapwandelaar met hen mee, terwijl ik ‘lijk, lijk, lijk’ roep.
‘Hou je kop,’ snauwt Hopper.

‘Lijk uit de kast, lijk in de kist.’
Als ik iets niet mag, doe ik het meestal juist wel. Dat weet Hopper best”
De motto’s passen! Mirjam Mous laat zien dat ze haar ‘klassiekers’ kent, maar weet tegelijkertijd een koppeling te maken met haar boek. “Wie geheel normaal is, werpe de eerste steen. Ik buk wel” – het motto van het epiloog – is treffend voor het hele boek, staat gelijk aan het gedrag van Kris. De lezer begrijpt dit, na het lezen van het boek. Echter, het epiloog verraadt veel. De laatste zinnen van het verhaal zijn geweldig, Mous had hier moeten stoppen. Het epiloog beantwoordt veel vraagtekens, wellicht te veel, het laat geen ruimte meer tot nadenken.
“Uit de wc komt een meisje. Als ze me voorbij loopt, reageert mijn brein meteen en zegt: aanraken. Ze heeft ellebogen, handen, schouders, polsen en nog honderd andere lichaamsdelen om aan te zitten, maar Tourette moet zo nodig haar rechterborst uitkiezen.” Mirjam Mous weet met Virus de lezer op te makken, mee te nemen en pas aan het eind weer los te laten. Door de spanning pas laat in het verhaal op te bouwen, via verschillende wendingen en ontknopingen, sleept ze je mee! Het humoristische gedrag van Kris laat de lezer lachen en Mous’ geweldige schrijfstijl zorgt voor een aantrekkelijk boek! Om met de woorden van Kris en zijn Tourette te eindigen: “Als ik hier niet sn

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Virus
Virus
Mirjam Mous
Paperback  288 paginas
1250