Waarom? Daarom! Paperback

Opvoeden op z'n Surinaams

Waarom? Daarom!
 

Samenvatting

'Waarom? Daarom!' is een opvoedboek met een knipoog, vanuit een nieuw, Surinaams perspectief. Roué Verveer maakt zich namelijk zorgen over de opvoeding in Nederland. Over slappe ouders die geen grens trekken. Over kinderen die de...Meer Waarom? Daarom! Lees meer

Product Informatie

Auteur

Roué Verveer

Taal

Nederlands

Uitgever

Atlas Contact

ISBN

9789045028866

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2015

Pagina's

184

Formaat

200 x 126 x 19 mm

Samenvatting

'Waarom? Daarom!' is een opvoedboek met een knipoog, vanuit een nieuw, Surinaams perspectief. Roué Verveer maakt zich namelijk zorgen over de opvoeding in Nederland. Over slappe ouders die geen grens trekken. Over kinderen die de...Meer Waarom? Daarom! Lees meer

Paperback
184 pagina's
€ 14 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Roué Verveer
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Waarom? Daarom!' is een opvoedboek met een knipoog, vanuit een nieuw, Surinaams perspectief. Roué Verveer maakt zich namelijk zorgen over de opvoeding in Nederland. Over slappe ouders die geen grens trekken. Over kinderen die de regie overnemen in huis. Hij vergelijkt zijn strenge opvoeding in het Suriname van de jaren tachtig met de manier waarop hij zijn twee zonen opvoedt - Amsterdam jaren tien - en wat hij om zich heen ziet. Niet gehinderd door enige wetenschappelijke kennis van zaken, schrijft hij even geestig als bevlogen over Surinaamse 'je gaat doen wat ik zeg'-ouders en Nederlandse 'wil je broccoli of spinazie'-ouders. Roué Verveer (1972) is cabaretier (Comedytrain, Fresh Wagon, Caribbean Combo) en acteur. In 2010 werd hij genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs voor veelbelovende theatermakers. 'Waarom? Daarom!' is voortgevloeid uit de succesvolle show 'Voorwaardelijk vrij'.


Product Informatie

Auteur

Roué Verveer

Taal

Nederlands

Uitgever

Atlas Contact

ISBN

9789045028866

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2015

Pagina's

184

Formaat

200 x 126 x 19 mm

Beoordelingen

‘Waarom? Daarom!’- Roué Verveer5 / 5

‘Waarom? Daarom!’- Roué Verveer

Het ouderschap overkomt ons allemaal… Het is een gegeven dat je niet kan leren… De eigen ervaring is eenmalig, en hier kan je moeilijk de rol van ouder uit ventileren. Toch is het zo dat onder maatschappelijke druk de manier van opvoeden wel fel gewijzigd is door de jaren heen, en dat velen onder ons als ouder zeker niet meer handelen zoals onze ouders met ons omgingen. Vrijheid, discussie, dialoog, openheid,… politiek correcte invalshoeken die een droom zouden geweest zijn voor velen onder ins, maar vandaag wel degelijk verworven rechten (lijken te) zijn voor de jongeren en de kinderen vandaag. De auteur beleefde een strenge opvoeding, toevallig in Suriname, maar zeer zeker is dit niet zomaar de invalshoek waar de maatschappelijke en culturele verschillen worden geduid… Hier wordt vooral ingezoomd in het verschil van opvoeding, en worden deze verschillen even geëvalueerd in de opvoeding van kinderen. Streng tegenover (te) vrije opvoeding, strikt tegenover losbandigheid, het zijn benaderingen die hier gevoelsmatig worden benaderd en geduid, zeer zeker niet met de wetenschappelijke invalshoek, maar als een reflectie waarbij men op zoek gaat naar wat goed kan zijn voor het kind en de ouders, zonder dat men vervalt in ‘nostalgie’ of waarbij de gestelde nieuwe regels als heilig worden aanschouwd. Het is een leuk te lezen boek, inleefbaar, herkenbaar en zeer zeker nuttig om toch even stil te staan bij de manier waarop men met kinderen omgaat of zou moeten omgaan… Een leuke handleiding, een prettige duiding, een vlotte doorlezer, waar je echt wel even een spiegel voor je neus krijgt, en toch wel een aantal regels in vraag ziet stellen. Bijzonder leuk.


4 / 5

Een opvoedboek met een knipoog

Zoals Roué in zijn shows verhalen vertelt, zo schrijft hij in dit boek zijn kijk op het opvoeden. Oprecht, serieus en zeker met hier en daar een flinke dosis humor. Hij laat zien wat hij van zijn eigen opvoeding heeft onthouden (en hoe zijn ouders dat heel anders beleefd hebben) en hoe hij zijn eigen kinderen opvoedt. Tussendoor lees je korte anekdotes waarin zijn kinderen een rol hebben. Je ziet dat gewoon helemaal voor je.

Verveer heeft een leuke en grappige schrijfstijl. Er zit enorm veel vaart in het boek, waardoor je het gemakkelijk in een ochtend uitleest. Allerlei aspecten van het opvoeden komen aan bod. Als (aanstaande) ouder is het aan jou of je er iets aan hebt en/of er iets mee doet. De auteur laat in ieder geval regelmatig herkenbare situaties zien, ook als je geen ouder bent. Wie weet helpt het ouders, als ze het nodig hebben.

Roué Verveer laat met ‘Waarom? Daarom!’ zien dat hij ook op papier leuk, grappig en gezellig is. Ik heb heerlijk genoten van dit opvoedboek met een knipoog!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Waarom? Daarom!
Waarom? Daarom!
Roué Verveer
Paperback  184 paginas
1499