Zwoele ritmes Paperback

Zwoele ritmes

Samenvatting

Tara gaat gebukt onder haar duffe kantoorbaan in hartje Brussel en balanceert op de rand van een burn-out. Dat ze op het punt staat om te trouwen geeft haar bestaan wat glans. Maar dan, tijdens een swingend feest bij haar beste...Meer Zwoele ritmes Lees meer

Product Informatie

Auteur

Claudia Vanzegbroeck

Taal

Nederlands

Uitgever

Gopher B.V.

ISBN

9789051799736

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

294

Formaat

213 x 140 x 27 mm

Samenvatting

Tara gaat gebukt onder haar duffe kantoorbaan in hartje Brussel en balanceert op de rand van een burn-out. Dat ze op het punt staat om te trouwen geeft haar bestaan wat glans. Maar dan, tijdens een swingend feest bij haar beste...Meer Zwoele ritmes Lees meer

Paperback
294 pagina's
€ 19 50

Bekijk alles van Claudia Vanzegbroeck
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
6 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Tara gaat gebukt onder haar duffe kantoorbaan in hartje Brussel en balanceert op de rand van een burn-out. Dat ze op het punt staat om te trouwen geeft haar bestaan wat glans. Maar dan, tijdens een swingend feest bij haar beste vrienden Dan en Rebecca, betrapt ze haar verloofde Jason met een ander. Diep geschokt belandt Tara algauw in een burn-out. Ze verliest haar flat en haar job en beseft dat ze er nu alleen voor staat. Miguel, een gepassioneerde popster met Puerto Ricaanse roots, moedigt haar aan om de dromen die ze altijd heeft genegeerd waar te maken. Zal Tara hierin slagen en uiteindelijk weer geluk in haar leven vinden?


Product Informatie

Auteur

Claudia Vanzegbroeck

Taal

Nederlands

Uitgever

Gopher B.V.

ISBN

9789051799736

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

294

Formaat

213 x 140 x 27 mm

Beoordelingen

‘Zwoele ritmes’- Claudia Vanzegbroeck3 / 5

3,5/5* Een belofte voor de toekomst

De hoofdpersoon Tara is een lieve, jonge vrouw die een baan heeft waar ze geen plezier in beleeft en geen uitdaging meer in ziet. Haar grote passie, dansen lijkt voor haar niet weggelegd. Wanneer ze op een feest haar verloofde betrapt met een ander wordt de grond onder haar voeten weggeveegd.
Met behulp van haar vrienden probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Want het is duidelijk dat ze iemand nodig heeft die haar helpt, alleen heeft ze daar de kracht niet voor.

Het is een groot pluspunt dat in deze roman niet nog meer aandacht wordt geschonken aan haar burn-out; dat zou het positief ingestelde verhaal zeker geen goed gedaan hebben.
Miguel komt op haar pad en het leven lijkt haar weer toe te lachen. Daar stopt het boek dan ook abrupt; het verhaal heeft een enorm open einde.

Claire Vanzegbroeck heeft een prettige schrijfstijl en weet de sfeer goed neer te zetten. De personages zijn duidelijk beschreven en met name Tara zie je voor je ogen tot leven komen.
De passie van de auteur voor dansen en alles wat daar mee te maken heeft is goed merkbaar in dit boek; ze weet dat goed over te brengen in dit verhaal.

Zwoele ritmes is een roman die geschikt is om tussendoor te lezen. Ik las het binnen een dag uit en heb er van kunnen genieten voor wat het was; een heel aardig debuut dat benieuwd maakt naar een volgend verhaal van deze auteur.


3 / 5

Voor dansliefhebbers en jongeren die van romantiek houden

OVER DE INHOUD:
Tara werkt als management assistente bij een ICT-bedrijf. Ze is uitgekeken op haar baan en zit tegen een burn-out aan. Weggaan is geen optie. Het is niet gemakkelijk om ander werk te vinden. Er heerst een economische crisis. Bovendien is het een goed betaalde baan. Als kind had ze maar één grote droom en dat was professioneel danseres worden. Ze werd echter steeds afgewezen, omdat ze niet het perfecte dansfiguur had.
Tara heeft een relatie met Jason. Ze hebben trouwplannen.
Tara en Jason zijn voor een barbecue uitgenodigd bij hun vrienden Rebecca en Dan.
Rebecca is eigenares van een modezaak en Dan werkt als plastisch chirurg in een ziekenhuis.

Tijdens de barbecue raakt Tara aan de praat met Miquel Mores, een vriend van Rebecca. Miquel is muzikant, woont in Miami, is van Puerto Ricaanse afkomst en heeft al drie jaar een vriendin.
Rebecca levert de danskleding voor de dansers van Miquel. Hij moedigt Rebecca aan, om alsnog haar droom waar te maken.

Als Tara later die avond op zoek gaat naar Jason vindt ze hem samen met een andere vrouw in hun auto. Hij ligt met ontbloot bovenlijf op de vrouw, die alleen nog haar zwart kanten ondergoed draagt.

Tara verbreekt de relatie met Jason en gaat tijdelijk bij Rebecca en Dan wonen.

Gaat het Tara lukken om haar leven weer op de rails te krijgen? Maakt ze haar droom waar?
Komt het nog goed met Jason? Kan Tara weer gelukkig worden?
Vragen die beantwoord worden in deze roman.

MIJN MENING:
Het is merkbaar dat de auteur deze roman met veel passie heeft geschreven. Ze weet het verhaal goed te verwoorden in begrijpelijke taal. Het karakter van Tara wordt prima uitgediept.

Er wordt veel aandacht besteed aan het liefdesverdriet van Tara en de wijze waarop ze probeert haar leven weer op te bouwen.

Op de achterflap wordt vermeld dat Tara in een burn-out belandt, maar in het verhaal is dit niet te achterhalen. Het was al vrij snel duidelijk hoe het verder zou gaan met Tara, omdat het er te dik bovenop lag. De plot komt in een versnelling.

De auteur verstaat de kunst om tot in detail situaties en gebeurtenissen beeldend te beschrijven. Dit maakt het boek voor dansliefhebbers en jongere mensen, die van meeslepende romantiek houden, aantrekkelijk.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Zwoele ritmes
Zwoele ritmes
Claudia Vanzegbroeck
Paperback  294 paginas
1950